Home   Onderwerpen   Wonen   Psychische problemen   Steun en hulp

Hulp van anderen bij het zelfstandig wonen voor mensen met psychische problemen

Als u vanwege psychische klachten problemen ondervindt in uw woonsituatie, dan kunnen familie, buren en vrienden u misschien ondersteunen.

Hulp vragen

Misschien vindt u het moeilijk om hulp te vragen, of om hulp te accepteren. Dat is begrijpelijk. Misschien voelt u zich bezwaard.

Hoe kunnen ze u helpen?

Misschien vraagt u zich af waarmee anderen u kunnen helpen. Hieronder staan enkele suggesties.

Samen een woning zoeken

Misschien bent u van plan om zelf een huis te huren of kopen. Een familielid, vriend(in) of buur kan u helpen bij het zoeken van een huis en bij het regelen van het huurcontract of de hypotheek.

Samen schoonmaken

Heeft u moeite het huishouden op orde te houden? Dan kunt u misschien uw moeder, tante of zus vragen om samen met u eens een grote schoonmaak te houden. Vaak zijn moeders en tantes daar wel voor te porren.

Is uw huis eenmaal schoon, dan kunt u een schoonmaakrooster maken én bijhouden.

Samen koken

Misschien heeft u niet altijd zin om de boodschappen te doen of om gezond te koken. U kunt dan eens met iemand afspreken om samen te koken en te eten. Dat is ook nog eens gezelliger.

Gezelschap opzoeken

Het is ook gewoon fijn als er regelmatig even iemand bij u is voor de gezelligheid: even een wandelingetje maken of een ander uitstapje. U kunt misschien eens wat vaker mensen opzoeken of bij u thuis uitnodigen.

Bestanden
pdf Schoonmaakrooster (pdf, 99 kb)