Zit je vaak alleen thuis? Wil je graag iets gaan doen? Zou je graag een gesprek willen over de mogelijkheden en jouw wensen? Dat kan bij maatschappelijke activering.

Iedereen kan meedoen en iedereen doet ook mee. Dat vindt de gemeente Waalwijk belangrijk.

Meedoen kan op allerlei manieren. Veel inwoners in de gemeente hebben een baan, ze volgen een opleiding of doen vrijwilligerswerk. Er zijn ook mensen die thuis zitten en weinig of geen activiteiten ondernemen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Ze weten bijvoorbeeld niet wat ze leuk vinden om te doen of zijn net met pensioen. Of ze vinden het heel spannend om alleen activiteiten te ondernemen.

Coaches

Zou je ook wel meer willen doen? Dan staan de mannen en vrouwen van maatschappelijke activering voor je klaar. Deze coaches kijken samen met jou naar de mogelijkheden. Ze gaan graag met je in gesprek over wat je zou kunnen en willen doen. Neem contact op en ze gaan samen met je aan de slag.

Allerlei activiteiten

In de gemeente zijn allerlei activiteiten die je kunt ondernemen. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk voor de vele verenigingen. Maar jouw hulp is ook meer dan welkom in buurthuizen. Verder kun je van alles doen bij het kunstencentrum of bij ContourdeTwern.

Misschien vind je het leuker om te gaan sporten? Ook op dat gebied is van alles mogelijk. We bespreken het graag met je.

Belemmeringen

Het is ook mogelijk dat je weinig kunt ondernemen. Dat er belemmeringen zijn om iets te gaan doen. Ook dan vinden de coaches samen met jou een activiteit die bij je past. Ze zetten hun deskundigheid, contacten en mogelijkheden graag voor je in!

Contact

Wil je een gesprek? Mail dan naar MA@waalwijk.nl of bel naar 0416 - 683 879.