Scheidingsloket

Jonge jongen met doorgescheurde tekening van ouderfiguren

Gaan jullie uit elkaar? Dan moet je veel regelen. Bijvoorbeeld rondom juridische zaken, financiën, bezittingen en jullie woning. Met name als jullie kinderen hebben, is het belangrijk om alles zo goed mogelijk te regelen. Zo zorg je ervoor dat zij zo min mogelijk onder de scheiding lijden. De gemeente Waalwijk ondersteunt inwoners in scheidingssituaties. Hierin zetten wij het belang van kinderen voorop. Zo proberen we ervoor te zorgen dat kinderen niet onnodig last hebben van een scheiding.

Het loket biedt voor iedereen toegankelijke hulp bij (beginnende) scheidingssituaties waarbij kinderen betrokken zijn. Het scheidingsloket is niet voor ingewikkelde (juridische) vraagstukken rondom je scheiding. Maar het biedt relevante informatie die in jouw situatie kan helpen om te voorkomen dat een scheiding uit de hand loopt of te complex wordt. Zo voorkomt het scheidingsloket dat de ontwikkeling en de veiligheid van kinderen onder de scheiding lijdt.

Alsjeuitelkaargaat.nl

De gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband Regio Hart van Brabant. Vanuit Regio Hart van Brabant is de website Alsjeuitelkaargaat.nl opgezet, met behulp van beroepskrachten en

ervaringsdeskundigen. Het doel van deze website is om de negatieve gevolgen bij kinderen van gescheiden ouders zo veel mogelijk te voorkomen. De website biedt ouders die uit elkaar willen, gaan of zijn informatie om dit goed te doen. Op hun checklist staat heel veel belangrijke informatie bij elkaar.

Vind je niet wat je zoekt?

Dan kun je contact opnemen met het Scheidingsloket. Het Scheidingsloket is een samenwerking tussen Team WijZ van de gemeente Waalwijk en ContourdeTwern. Als je er niet uitkomt met de informatie die je op het internet vindt, kun je contact opnemen met ContourdeTwern of Team WijZ. De contactgegevens vind je onder aan deze pagina.

Contact ContourdeTwern

Je kunt ContourdeTwern bereiken op telefoonnummer 0416 – 760160 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur).

Contact Team WijZ

Je kunt Team WijZ bereiken door het contactformulier in te vullen. Ook kun je bellen naar 0416 – 683 456 (van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur). Of stuur een mail naar info@waalwijk.nl