• Activiteiten Geheugen Paviljoen Waspik

  In de maand april is er een nieuwe activiteit gestart voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Omdat na enkele geslaagde middagen is gebleken dat hier interesse voor is, wordt hiermee doorgegaan. Aanmelding is niet nodig en er is ook geen indicatie nodig. De bedoeling: gezellige middagen waar niets moet, maar veel kan.

  Oudere mensen die koffie drinken
 • Lancering Alsjeuitelkaargaat Waalwijk

  Bij 60 tot 70 procent van de zaken die bij jeugdzorginstellingen worden behandeld speelt een ingewikkelde scheiding een rol. Hoe kun je er met elkaar voor zorgen dat het niet zover hoeft te komen? Gisteren kwamen professionals bijeen in Waalwijk om zich hierover te laten informeren en samen te brainstormen over de mogelijkheden.

  Netwerkbijeenkomst Alsjeuitelkaargaat Waalwijk
 • Baanbrekers start uitkeren energietoeslag lage inkomens

  Baanbrekers is gestart met het uitbetalen van de eenmalige energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau tot 120% van het minimum.

  Opgestapelde muntjes met een gloeilamp ernaast die wordt vastgehouden door een man
 • Nieuwe activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Waspik

  In de maand april wordt in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik een nieuwe activiteit gestart voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Aanmelding is niet nodig en er is ook geen indicatie nodig. Het moeten gezellige middagen worden waar niets moet, maar veel kan.

  Senioren die aan het schaken zijn
 • Netwerkbijeenkomst Alsjeuitelkaargaat Waalwijk

  Kom jij als professional in contact met ouders die uit elkaar gaan? Sluit dan aan op donderdag 12 mei tijdens de netwerkbijeenkomst van Alsjeuitelkaargaat in Waalwijk.

  jongen met symbolisch verscheurde tekening van ouders
 • Beleef dementie met een Virtual Reality-bril op 4 april

  Wil jij ervaren hoe het is om dementie te hebben aan de hand van een VR-bril, zodat je hier meer inzicht in krijgt? 4 april krijg je hiervoor de kans in een veilige omgeving in kleine groepjes onder leiding van een ervaren trainer. Meld je snel aan voor vrijdag 25 maart via het e-mailadres dementieconsulent@waalwijk.nl, want er zijn maar beperkte plekken beschikbaar!

  Man die VR-bril ervaart
 • Per 1 januari Regionaal Cursusbureau Midden Brabant voor ouders

  Sinds 1 januari heeft de GGD een officieel Regionaal Cursusbureau Midden Brabant voor ouders. Ideaal voor ouders die meer willen weten over de ontwikkeling en opvoeding van hun kind.

  Ouder met kind
 • Nieuwe Digitale PasWijzer

  De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek. Vanaf 1 februari 2022 zijn wij overgegaan op een nieuw, digitaal systeem voor de PasWijzer.

  Boekenkasten in bibliotheek
 • Toeslagenaffaire

  In Nederland zijn veel gezinnen slachtoffer van fouten met de toeslag op de kinderopvang.

  Man en vrouw maken zich zorgen over geld.