Ontmoeting

Samen eten, Samen ontmoeten! Iedereen wil zich graag goed voelen en gunt dat een ander ook. Een klein steuntje in de rug kan het verschil maken.

Door samen te komen, samen te ontmoeten of samen te eten. Wil je graag meer mensen ontmoeten? Andere op weg helpen? Of een luisterend oor bieden? Onderstaande tips helpen je misschien.

Aan activiteiten meedoen

Je kunt meedoen aan activiteiten bij een van de wijkpunten van ContourdeTwern. 
Kijk voor activiteiten ook eens op GoWaalwijk.nl, in de buurtkrant op of het prikbord in de supermarkt. De bibliotheek heeft ook vaak activiteiten

Een andere mogelijkheid is lid worden van een vereniging. Bijvoorbeeld een hobbyclub, wandelclub, leesgroep of zanggroep. Samen sporten is ook een manier om mensen te ontmoeten. Je leest er meer over op https://sporteninwaalwijk.nl 

Vrijwilligerswerk

Zelf actief worden in de buurt kan ook. Denk aan vrijwilligerswerk in een ziekenhuis, een verzorgingshuis, een asielzoekerscentrum of op de basisschool. Over het vinden van vrijwilligerswerk lees je meer op https://www.waalwijzer.nl/vrijwilligerswerk.

Via via anderen ontmoeten

Een andere manier om nieuwe mensen te leren kennen is via via. Bijvoorbeeld door op een verjaardag iemand aan te spreken die je nog niet kent. 

Misschien vind je het moeilijk om anderen aan te spreken? Of op hen af te stappen? De mensen die je al kent, willen je misschien voorstellen aan die ander. Zo hoeft je niet alleen de eerste stap tot ontmoeting te zetten. 

Iemand meevragen

Misschien ken je iemand die ook veel alleen is? Je zou kunnen voorstellen samen iets te ondernemen. Bijvoorbeeld samen meedoen aan een activiteit. Dan hoef je er niet alleen heen. En zo ontmoet je samen misschien weer nieuwe mensen.

Contacten in de buurt

Ken je (nog) niet veel mensen in de buurt? Spreek de buren eens aan op straat. Als het een leuk gesprek is, kun je ze ook bij je thuis uitnodigen. Zo leer je elkaar beter kennen. 

Lotgenoten

Lotgenoten zijn mensen die hetzelfde meemaken als jij. Bijvoorbeeld omdat ze ook een ziekte of beperking hebben. Je kunt veel aan lotgenoten hebben, omdat ze jouw situatie beter begrijpen. Via het internet vind je verschillende soorten lotgenotengroepen. 

Meedoen aan een telefooncirkel

Er zijn organisaties die telefooncirkels opzetten. Een telefooncirkel is een groep mensen die afspreekt elkaar op een vaste dag te bellen. Zo horen ze van elkaar of alles goed gaat. Organisaties die telefooncirkels opzetten zijn bijvoorbeeld ContourdeTwern, Stichting Senioren Waalwijk, het Rode Kruis en Humanitas.  

Spanning overwinnen

Veel mensen vinden het spannend om voor het eerst ergens heen te gaan. Heb je dat ook? Bedenk dan dat dat gevoel heel normaal is. Maar laat dit gevoel je niet in de weg staan. Neem toch die uitnodiging aan op stap ergens op af. Vaak wordt het na de eerste keer leuker en makkelijker om te gaan.

Waar beginnen?

Wil je graag anderen ontmoeten en weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Hier vind je adressen, openingstijden en telefoonnummers van de wijkpunten.  

ContourdeTwern Waalwijk is ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0416 – 760160 of via infowaalwijk@contourdetwern.nl