Alle ouders zitten wel eens met vragen over de opvoeding van hun kind. Of die kinderen nu klein zijn of groot. Allerlei organisaties kunnen dan vragen beantwoorden of ondersteuning bieden.

Voorbeelden van vragen waarmee je kunt zitten, zijn:

  • Moet ik me zorgen maken als mijn peuter weinig praat?
  • Wat doe ik als mijn kind steeds uit bed komt 's avonds?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn puber gezond blijft eten?

Heb je zulke of andere vragen? Dan praat je er vast wel eens over met iemand. Bijvoorbeeld met andere ouders, een vriendin of vriend, of je eigen ouders. Misschien geven zij adviezen waar je iets aan hebt. Maar misschien is dit voor jou niet voldoende.

Websites over opvoeden

Kunnen mensen in je omgeving je niet verder helpen? Dan zijn er allerlei andere mogelijkheden. Klik steeds op de link voor meer informatie.

Zo is er de website Opvoeden.nl van Stichting Opvoeden. Daar kun je terecht met allerlei vragen over opvoeden en opgroeien. Op de website Infovoorjou vind je informatie speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Je kunt ook contact opnemen met de GGD. De mensen van de GGD geven advies over opvoeden, gezondheid en opgroeien. Het telefoonnummer van de GGD is 088 – 368 7100.

Regionaal Cursusbureau Midden Brabant voor ouders

De GGD heeft ook (online) cursussen speciaal voor ouders en opvoeders, omdat opvoeden best een uitdaging is. Klik hier om het aanbod te zien van cursussen, workshops, koffieochtenden en webinars.

ContourdeTwern

In de gemeente Waalwijk helpt ook ContourdeTwern ouders en opvoeders. Ook heeft ContourdeTwern allerlei activiteiten voor ondersteuning bij opvoeden en opgroeien. Eén van deze activiteiten is het project Steunouders. Dit zijn vrijwilligers die ondersteuning geven aan ouders die het nodig hebben. Wil je meer informatie? Bel dan met ContourdeTwern Wij(k)diensten via 0416 - 760 160.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag over opvoeden of opgroeien? Neem dan contact op met Team WijZ.