Ben je op zoek naar een woning? Op deze pagina vind je tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Ook geven we een overzicht van organisaties die sociale huurwoningen en antikraakpanden aanbieden.

Sociale huur via Woning in Zicht

In de regio Hart van Brabant loopt de sociale huur via Woning in Zicht. Hier vind je een aantal tips om een woning te zoeken via Woning in Zicht.

  • Stel een zoekprofiel in en geef daarna aan dat je 'tipberichten' wilt ontvangen. Dit houdt in dat je getipt wordt per e-mail als er een woningaanbod is dat aansluit op je wensen. Maar zoek niet te specifiek: hoe meer wensen je aanvinkt, hoe minder aanbod je krijgt. Vink dus zo min mogelijk aan.
  • Reageer op woningen die op basis van loting of de snelheid van de reactie worden aangeboden. Hierbij is je opgebouwde inschrijfduur niet van belang.
  • Je mag drie lopende reacties hebben op drie openstaande advertenties van woningen. Op die manier kan je dus meerdere reacties per week plaatsen.
  • Vergroot je kansen door te reageren op appartementen zonder lift. Op dit type woningen reageren mensen meestal minder dan op een eengezinswoning.
  • Reageer zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd. Iemand die veel reageert maakt namelijk meer kans op een woning dan iemand die af en toe een reactie plaatst.

Sociale huurwoningen

Hieronder zie je andere aanbieders van sociale huurwoningen in de regio waar je je kan inschrijven:

Regio: Drunen – Heusden – Den Bosch – Boxtel – Heeswijk-Dinther – Heesch – Oss

Regio: Oosterhout – Breda – Etten-Leur – Roosendaal – Oudenbosch - Moerdijk.

Regio: Steenbergen – Bergen op Zoom – Tholen - rondom Zierikzee – Goes – Middelburg

Regio: in en rondom Rotterdam

Regio: Eindhoven – Helmond

Regio: Hoekse Waard (Oud-Beijerland, Maasdam, ’s-Gravendeel e.d.)

Regio: Altena en oostkant van Zuid-Holland (o.a. Gorinchem), Culemborg, West-Betuwe, Zaltbommel.

Regio: Den Haag, Zoetermeer, Delft

Regio: Nieuwerkerk aan den Ijssel, Gouda, Waddinxveen, Bodegraven

Let op: dit zijn niet alle websites voor sociale huurwoningen. Ben je op zoek naar een sociale huurwoning verder buiten de regio? Dan kan je je aanmelden bij een andere woningbouwvereniging die hier niet bij staat.

Antikraakwoningen

Ben je opzoek naar een antikraakwoning? Hieronder zie je bij welke organisaties je je kan aanmelden om hiervoor in aanmerking te komen:

Verdere tips

  • Laat je netwerk weten dat je opzoek bent naar een woning (via social media bijvoorbeeld) zodat zij ook weten dat je op zoek bent.
  • Ben je lid van Facebook? Word dan lid van groepen waarin woningen worden aangeboden. Zo ben je snel op de hoogte van het laatste aanbod. Let op dat de bron waarnaar wordt verwezen wel betrouwbaar is.
  • Laat jezelf zien door langs te gaan bij makelaarskantoren en particuliere verhuurders. Of schrijf een motivatiebrief.
  • Vraag aan je huidige verhuurder een verhuurdersverklaring. Daarin staat of je altijd op tijd de huur hebt betaald, geen overlast hebt veroorzaakt en je aan de huurovereenkomst hebt gehouden. Dit kan laten zien dat je een goede huurder bent.
  • Vind je het lastig om online zaken te regelen? Neem dan contact op met ContourdeTwern. Zij hebben vrijwilligers die je hierbij kunnen helpen.

Dakloos

Ben je op dit moment dakloos of dreig je dakloos te raken? Neem dan contact op met SMO-traverse via 013-2055100 of www.smo-traverse.nl.