Verdien je niet genoeg geld om van te leven? En woon je in Nederland? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen.

Een bijstandsuitkering krijg je als je geen recht op een andere uitkering hebt. Denk aan een WW-uitkering. Bijstand is bedoeld als een tijdelijke uitkering. Je krijgt een bijstandsuitkering totdat je weer zelfstandig genoeg geld verdient.

Ervaring opdoen

Woon je in de gemeente Waalwijk? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen bij Baanbrekers. Deze organisatie bepaalt of je de uitkering krijgt. Ook helpen mensen van Baanbrekers je bij het vinden van werk. 

Hoe helpt Baanbrekers je bij het vinden van werk dat bij je past? Je volgt bijvoorbeeld een training. Of je doet op een werkplek ervaring op. Ook leren en werken tegelijk is mogelijk. Dat alles maakt het makkelijker om weer werk te vinden en zelf inkomen te verdienen. 

Heb je een goed plan voor het starten van een eigen bedrijf? Baanbrekers helpt je ook daarmee. Het gaat erom dat je zelf geld kunt verdienen. En dat je dus geen bijstandsuitkering meer nodig hebt.

Plichten in de bijstand

Als je een bijstandsuitkering krijgt, zijn er ook plichten. Als er werk voor je is, mag je dat niet weigeren. Soms is er geen werk in je eigen stad of dorp. Dan moet je willen reizen of verhuizen voor je nieuwe baan. 

De lijst van plichten staat op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je advies nodig? Ga dan naar de website van Baanbrekers. Je kunt ze ook bellen op het nummer 0416-671000. Of een e-mail sturen naar info@baanbrekers.org