De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijg je bijvoorbeeld korting op voorstellingen in De Leest in Waalwijk of in Den Bolder in Waspik. Waarom de PasWijzer? De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk meedoet.

Let op!

Tot en met 31 december 2021 kun je nog gebruikmaken van jouw huidige PasWijzer. Vanaf 1 februari 2022 gaan wij over op een nieuw, digitaal systeem. De oude, fysieke passen zijn vanaf  1 januari 2022 niet meer geldig. Daar komt een digitale pas voor in de plaats.

Er komt een nieuwe PasWijzer-website. Vanaf februari kun je jouw PasWijzer-tegoed via deze website activeren. Het aanbod bestaat met name uit culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportvereniging of een leuk tijdschrift vanuit de Taalrijkwijzer.

Binnenkort tref je op deze site meer informatie aan over de nieuwe werkwijze en een uitgebreide instructie voor deze nieuwe PasWijzer. In deze instructie staat stap voor stap uitgelegd hoe het digitale systeem van de PasWijzer werkt. Dus houd deze site de komende tijd goed in de gaten. 

Meer informatie

Heb je vragen over de PasWijzer? Neem dan contact op met Team WijZ van de gemeente Waalwijk.