Home   Onderwerpen   Wonen   Dakloos   Hulp van anderen

Hulp van anderen voor daklozen

Natuurlijk is het fijn als u bij uw eigen familie en vrienden terecht kunt. Er zijn ook vrijwilligersorganisaties die daklozen helpen.

Om hulp vragen

Misschien heeft u ruzie met uw familie of vrienden. Of heeft u ze al lang niet gesproken. Wees niet bang om toch hulp te vragen. Zo laat u zien dat u graag dingen wilt veranderen. Het is een eerste stap om het vertrouwen weer te herstellen. Krijgt u hulp van de opvang? Dan kunt u dit ook laten weten aan uw familie. Ze zijn vast blij dat u hulp heeft gezocht.

Gesprek aangaan

Het kan zijn dat uw familie u niet meer gelooft of vertrouwt. Dan kunt u misschien praten met een hulpverlener erbij. Bijvoorbeeld met de huisarts of een begeleider van de daklozenopvang. U kunt aangeven dat u weer grip wilt krijgen op uw situatie. Bijvoorbeeld dat u in behandeling gaat voor uw verslaving en dat u werk gaat zoeken. En dat u gaat proberen al uw afspraken na te komen.

Vrijwilligers

Via vrijwilligersorganisaties kunt u in contact komen met mensen die u helpen uw leven weer op te bouwen. Misschien kunt u meedoen aan een maatjesproject. Een maatje luistert naar uw verhaal en denkt met u mee. Of u kunt bijvoorbeeld simpele administratieve klussen samen doen. Er zijn ook organisaties die u aan kleding of spullen kunnen helpen.

Hulp bij schulden

Heeft u schulden? U kunt kijken of iemand in uw omgeving u kan helpen om uw schulden op een rijtje te zetten. Professionele hulp kunt u krijgen bij de schuldhulpverlening. U heeft hiervoor wel een postadres nodig. Dit kunt u regelen via de daklozenopvang.

Online hulp

Online hulp is een simpele manier om zelf te beginnen om problemen op te lossen. De hulp is gratis. Online behandelingen zijn bijvoorbeeld:

Kijk in de menu’s Verslaving of Psychische gezondheid voor andere professionele hulp.

Tijdelijk onderdak

Familie en vrienden kunnen u misschien onderdak bieden. Ook al is het maar tijdelijk. Bijvoorbeeld tot de tijd dat u werk heeft gevonden en zelf een woning kunt huren.