Home   Onderwerpen   Werk   Bijscholen en studeren   Hulp van anderen

Hulp van anderen bij het studeren

Uw partner, familieleden, buren, kennissen of vrienden kunnen u ondersteunen in uw wens om een studie of cursus te gaan volgen.

Helpen met kiezen

Mensen uit uw omgeving kunnen u helpen om voor uzelf op een rijtje te krijgen wat u precies wilt.

Wat voor werk wilt u vinden? En wat voor soort opleiding zou daar geschikt voor zijn? Wat mist u nog aan vaardigheden om dat werk te kunnen doen?

U kunt met mensen in uw netwerk praten om de antwoorden op deze vragen te vinden. Zij vormen voor u een klankbord om helder te krijgen op welk soort opleiding u zich moet richten.

Helpen met zoeken

U kunt anderen vragen of zij weten welke opleidingen er zijn in welke richtingen. En of ze willen helpen met zoeken bij de verschillende opleidingsinstituten. Misschien hebben ze daar toevallig zelf ervaring mee. Of kennen ze iemand die dezelfde opleiding gevolgd heeft.

Motiveren

Soms is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. U heeft niet altijd zin om te studeren. Of soms zit het tegen en lukt het niet goed.

U kunt de mensen om u heen vragen u te helpen. Als het tegenzit, kunnen ze u er aan herinneren waarom u deze studie doet. En ze kunnen u helpen door u tijd en ruimte te geven om met uw studie bezig te zijn.