Hulp en steun van anderen bij de scheiding

Uit elkaar gaan is moeilijk. Het is niet alleen emotioneel zwaar, er moeten ook veel belangrijke besluiten worden genomen. U kunt daarbij best wat hulp gebruiken.

Uw ex-partner

Zijn u en uw partner het grotendeels eens over de scheiding, dan kunt u samen heel veel regelen. Het is wel fijn als u daarnaast de pijn en het verdriet kunt delen met anderen in uw omgeving.

Familie en vrienden

Vraagt u gerust aan mensen die u vertrouwt om een luisterend oor. Dat kunnen familieleden zijn, maar ook vrienden, kennissen, buren en lotgenoten.

Uw nabije omgeving kan uw verhaal aanhoren en er voor u zijn als u verdrietig bent of boos. Dat kan erg opluchten. Misschien kunnen anderen u ook wat afleiding bezorgen. Bijvoorbeeld door samen een avondje uit te gaan.

Meedenken

Mensen uit uw directe omgeving kunnen ook met u meedenken en adviseren over wat u het beste kunt doen. Ze zien de situatie misschien weer anders dan u.

Helpen met praktische zaken

Een scheiding kan een hectische periode voor u zijn. Er moet veel geregeld worden. Misschien kunnen vrienden en familie u helpen door praktische zaken van u over te nemen.

Bijvoorbeeld boodschappen doen, de kinderen van school halen, samen eten koken, enzovoort.