Home   Onderwerpen   Samen leven   Kennismaken   Samen gaan

Samen nieuwe mensen ontmoeten

Via de mensen die u al kent, kunt u nieuwe contacten opdoen. Dat is makkelijker en vaak ook veel gezelliger.

Brengt u het eens ter sprake

Breng het bijvoorbeeld eens ter sprake dat u graag nieuwe mensen wilt ontmoeten. En dat u daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Maar u kunt er zelf ook om vragen of iemand eens met u meegaat naar de koffie-ochtend in het wijkcentrum.

Laat u introduceren

Als u het moeilijk vindt om zelfstandig op mensen af te stappen, kunt u anderen inschakelen om het u gemakkelijker te maken.

De mensen die u al kent, willen u misschien introduceren. Zo hoeft u niet in uw eentje de eerste stap tot het leggen van contacten te zetten. Ergens samen op af stappen is vaak minder eng, dan dat alleen te doen.

Samen met de buurvrouw?

Misschien weet u dat de buurvrouw ook veel alleen is. U zou kunnen voorstellen samen een leuke activiteit te ondernemen. Als dat ook nog leidt tot nieuwe ontmoetingen, slaat u meteen twee vliegen in een klap.

Contacten verbeteren

Heeft u nog niet zo'n hechte band met uw naaste omgeving, dan kunt u proberen dat contact wat te verbeteren. Vraagt u verschillende buren eens op de thee en vraagt u hun naar hun werk, hun kinderen, hun hobby's. Zo leert u elkaar beter kennen en dat verstevigt uw band.

Lotgenoten

Lotgenoten zijn mensen die hetzelfde meemaken als u. Zij voelen vaak goed aan wat u nodig heeft en u kunt veel aan lotgenoten hebben. Zij kunnen u weer in contact brengen met andere lotgenoten. Er zijn allerlei verschillende soorten lotgenotengroepen. Bijvoorbeeld patiëntenverenigingen.