Home   Onderwerpen   Samen leven   Contacten onderhouden   Hulp van anderen

Hulp van anderen bij het onderhouden van contacten

Misschien kunt u steun krijgen van anderen. Een steuntje in de rug kan u helpen om zelf het initiatief te nemen om contacten met anderen te onderhouden.

Hoe kunnen anderen u helpen?

Mensen om u heen vinden het prettig om u te helpen en u te zien opbloeien. Er zijn een paar manieren waarop u hun hulp kunt vragen.

Vertel iemand hoe u zich voelt

Misschien kunt u iemand in vertrouwen nemen en met diegene bespreken hoe u uw situatie wilt verbeteren.

U kunt voor uzelf bepaalde doelen stellen. Spreek met de ander af, dat u het samen gaat vieren als u uw doel behaalt. Heeft u bijvoorbeeld uw nichtje gebeld met wie u al jaren geen contact had? Dan is dat een mooie eerste stap, waard om samen te vieren.

Contact zoeken met mensen net als u

U kunt kijken of er bij u in de buurt mensen zijn die zich net als u alleen voelen of die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Zij hebben misschien ook behoefte hun hart eens te luchten en met anderen in contact te komen.

Bent u bijvoorbeeld een alleenstaande ouder? Dan kunt u op het schoolplein proberen een praatje aan te knopen met andere alleenstaande ouders.

Uw netwerk gebruiken

Mensen die u al kent, kunnen u voorstellen aan andere vrienden en bekenden. Komt iemand bij u langs, vraag dan bijvoorbeeld of diegene eens iemand anders meeneemt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en u spreekt nog eens iemand anders. Zo kunt u via via nieuwe mensen leren kennen.

Huisbezoek of bezoekdienst

Er zijn in uw buurt vast organisaties die huisbezoeken organiseren door vrijwilligers. U kunt zich aanmelden voor zo'n huisbezoek.

Of u kunt zelf vrijwilliger worden.

Telefooncirkel

Er zijn vrijwilligersorganisaties die telefooncirkels organiseren: een groep mensen die elkaar op een vaste dag bellen om te horen of alles goed gaat. Misschien is dat ook wat voor u!