Home   Onderwerpen   Huishouding   Tuinieren en klussen   Hulp van anderen

Hulp van anderen bij het klussen en tuinieren

Wanneer het voor u lastig is om het onderhoud van uw huis en tuin zelf te doen, kunt u iemand vragen u te helpen. Niet alleen voor de grote klussen maar ook voor kleine klussen.

Durf te vragen

Een lampje vervangen, een schilderijtje ophangen, het gras maaien. Voor u is het misschien lastig om te doen, maar voor een ander is het een klein klusje. Wees dus niet bang om hulp te vragen. Bijvoorbeeld aan familie, vrienden of iemand uit de buurt.

Grote kans dat er iemand is die u graag wil helpen, als ze weten dat u het zelf niet meer kunt.

Advertentie in de supermarkt

Veel supermarkten hebben een bord waarop mensen hun hulp aanbieden. U kunt zelf natuurlijk ook een kaartje ophangen met uw hulpvraag.

Als een onbekende voor het eerst bij u thuis komt, kunt u misschien een famillielid of buur vragen om erbij te zijn. Dat is veiliger.

Een kleinzoon of buurmeisje vragen

Misschien heeft u een kleinzoon, buurmeisje of neefje die voor een paar euro graag het gras wil maaien of een muur wil verven.

Vrijwilligers

Vaak zijn er ook vrijwilligers die graag iets doen voor ouderen of voor mensen met een beperking.

Op internet zijn er websites waarop vrijwilligerswerk aangeboden wordt en waarop u ook een online advertentie kunt plaatsen. Vaak zijn deze websites plaatsgebonden. Er is dus een grote kans dat er ook in uw buurt op deze manier vrijwilligerswerk wordt aangeboden.

U kunt ook eens navraag doen bij het buurthuis of het wijkcentrum. Misschien weten zij waar u terecht kunt met uw hulpvraag.

Vrijwillige Klussendienst
Wanneer men zelf niet in staat om hun klus uit te voeren, niemand kent en niet de financiële mogelijkheden hebben om een dienst af te nemen bij een bedrijf, kunnen hun klus aanmelden bij de Wij(k)diensten van ContourdeTwern.

De klussendienst is er voor de kleine klussen, zoals het ophangen van een schilderij, het afstellen van een keukenkastje, het vervangen van een lekkende kraan, maar ook aan het verwijderen van onkruid of het schoonspuiten van de stoep. Of een klus in aanmerking komt voor de klussendienst, wordt bepaald in overleg met de vrijwilligers van de klussendienst. Zo moet de klus maximaal drie uur kunnen worden uitgevoerd en is er geen professionele deskundigheid voor nodig.

Voor meer informatie kunt u bellen met Rob van Es (ContourdeTwern) 06-57937391 of via emaila: robvanes@contourdetwern.nl

Tuinman of klussendienst

U kunt er ook voor kiezen om een tuinman of een klussendienst in te huren. Als u een paar kleine klusjes heeft, kunt u die misschien 'opsparen'. En dan een keer een klusjesman laten komen.

Of u huurt iemand in voor de grotere klussen, zoals nieuwe bestrating leggen in de tuin of het hele huis schilderen.

Klussendienst WML facilitair:
Ouderen vanaf 65 jaar, gehandicapten en inwoners van de gemeente Waalwijk die een PasWijzer hebben, krijgen een flinke korting op de Klussendienst. U kunt de Klussendienst van WML facilitair inschakelen voor kleine bouwkundige-en huishoudelijke klussen. De maximum tijd per klus bedraagt twee uur. Voor PasWijzerhouders is het eerste halfuur gratis.
Aanmelden voor de Klussendienst via: WML facilitair

Er zijn veel klussendiensten en hoveniersbedrijven. Sommige bieden speciaal hulp voor ouderen. Bouwmarkten bieden vaak ook klussendiensten aan. U kunt ook kijken of er misschien een vrijwillige klussendienst actief is in uw buurt.