Samen meer bewegen

U wilt meer gaan bewegen of aan sport gaan doen, maar u weet niet zo goed hoe.

Dan kunt u veel hebben aan mensen uit uw omgeving die u meenemen of aansporen om eens wat aan uw conditie te doen. Dat kan uw partner zijn, uw zus of uw kinderen, maar ook vrienden en buren.

Steun en motivatie

U moet het natuurlijk zelf willen: u moet zelf gemotiveerd zijn en het besluit nemen om in beweging te komen. Anderen kunnen u daar wel bij helpen.

Bijvoorbeeld omdat ze zien dat het belangrijk voor u is. Omdat u gestresst bent, of moe. Of omdat u last heeft van overgewicht. En misschien hebben ze goede tips, waar u zelf nog niet aan gedacht had.

Advies vragen aan anderen

U kunt gerust eens aan een ander vragen hoe hij of zij is begonnen met sporten. Misschien weet diegene wel waar u een goed trainingsschema voor beginners kunt krijgen. Of welke winkel u moet hebben voor goede hardloopschoenen.

En misschien kunt u voorstellen om samen te gaan sporten.

Samen sporten

Heeft u een vriend, broer of buurvrouw die ook wil gaan bewegen? U kunt wellicht kijken of er iets is dat u samen kunt doen.

U kunt zelfs uw doelen op elkaar afstemmen en afspraken maken over hoe vaak en op welke dagen u samen gaat sporten. U belooft bijvoorbeeld dat u op maandag en donderdag gaat hardlopen en dat u in het weekend samen naar de sportschool gaat.

Samen sporten kan echter ook een valkuil zijn. Want als uw trainingsmaatje het laat afweten, gaat u dan zelf wel door?

Teamsport

Misschien is een teamsport iets voor u. Bijvoorbeeld voetbal, hockey of volleybal.

Het voordeel van een teamsport is dat het team u motiveert en op sleeptouw neemt. Natuurlijk gaat uw team altijd voor de winst. Teamleden halen daardoor het beste in elkaar naar boven.