• Voedselkast en Menstruatie uitgifte Punt zijn hard nodig

  We voelen het allemaal. De hoge inflatie zorgt voor torenhoge prijzen in de supermarkt en de energierekening is voor een grote groep bijna niet meer te betalen. De armoede groeit hierdoor hard en daar wil het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast aan de Hugo Wolfstraat 16 in Waalwijk wat tegen doen.

 • In gesprek over eenzaamheid

  Vivian van Esch is pas 22 jaar en werkt als sociaal werker in Waalwijk. Daarbij focust ze zich voornamelijk op Noord en Zuid-Waalwijk: “Ik ben echt in de wijk te vinden.” Ze steunt buurtinitiatieven en helpt met het organiseren ervan. Daarnaast gaat ze ook op huisbezoek bij buurtbewoners. Een brede en gevarieerde baan, waar het thema eenzaamheid regelmatig om de hoek komt kijken. We gingen met haar in gesprek.

 • In gesprek over dementie met een zoon over zijn moeder.

  Het verhaal van een zoon over zijn moeder afkomstig uit Turkije. Als familie zagen wij steeds vaker dat mijn moeder de tijd en plaats van sommige dingen vergat. We merken dat het regelen van zorg voor iemand met een migratie achtergrond en het spreken van een ander taal een uitdaging is. Mijn moeder is graag omringt door mensen die de taal spreken en dezelfde achtergrond hebben.

 • Uitnodiging Respijtzorg onder de loep

  Mijzo, Thebe, ContourdeTwern en de drie Langstraat gemeenten organiseren op donderdag 9 februari panel- en rondetafelgesprekken over tijdelijke en volledige overname van zorg om mantelzorgers een adempauze te geven. Meepraten? Meld je aan!

 • Moedige Moeders van start in Waalwijk!

  Op 6 februari 2023 gaat Moedige Moeders van start in Waalwijk. Maar wat houdt dit precies in? Als Moedige Moeders komen we bijeen als naasten van mensen die kampen met verslaving.

 • Voorliggende voorzieningen hoorcafé

  Bij het (H)oorcafé willen we lotgenoten bij elkaar brengen om ervaringen uit te wisselen en te beseffen dat men er niet alleen in staat. Erkenning en Herkenning.  

 • Platform Waalwijk Gezond

  Stichting Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW) is er voor jouw gezondheid. Ze zetten zich in voor goede zorg en doen dat samen met een netwerk van hulpverleners. Sinds november is het "Platform Waalwijk Gezond'" live. Hierop kan jij meedenken en -praten over het onderwerp zorg. Want hoe fijn is het om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van de zorg op de korte en lange termijn?

 • In gesprek over dementie met vrijwilliger Jan

  Jan Weijters is vrijwilliger binnen de kerngroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) Waalwijk. Binnen de kerngroep houdt hij zich bezig met het Geheugen Paviljoen Waalwijk en activiteiten voor de Speel- Beweeg- en Beleeftuin in Wandelpark Waalwijk. Hij geeft een inkijkje in zijn rol als vrijwilliger.

 • Warm welkom bij De Kazerne

  Werken aan je gezondheid, persoonlijke groei of bekijken hoe je (weer) mee kunt doen in de samenleving? Dat kan bij De Kazerne!