Met het busje naar school, of liever de ‘echte’ bus nemen?

Op dit moment is het leerlingenvervoer in Nederland nog niet goed geregeld. Ook in Waalwijk. De reden: er zijn te weinig taxichauffeurs. In onze regio zijn de bussen gelukkig op tijd,   maar de reistijden zijn toegenomen (er gaan nu meer leerlingen met één taxi). We verwachten dat dit ook komend schooljaar nog zo zal zijn.

Sinds 1 april kunnen ouders een nieuwe aanvraag voor komend schooljaar indienen. De aanvraag moet uiterlijk 16 mei binnen zijn. Dit is nodig om alle aanvragen op tijd te kunnen beoordelen en daarna een plan over het verover te maken, zodat het vervoer goed verloopt als het schooljaar start.
 
In bepaalde situaties krijgen ouders een vergoeding om hun kind zelf te brengen. Deze is nu 19 cent per kilometer. Als het nieuwe schooljaar start wordt dit met 10,5% verhoogt naar 21 cent per kilometer. Soms is taxivervoer niet te missen, maar kunnen ouders hun kind één dag per week zelf brengen: ook daarvoor geven we deze vergoeding.
 
Als kinderen ouder worden kunnen en willen ze meer zelfstandig leven. Ouders kunnen voor hun kind de Voor Elkaar Pas aanvragen, waarmee de leerling gratis met de bussen van Bravo kan rijden. Niet alleen van school naar huis, maar in de hele regio. Dat is veel leuker dan in een volle taxi zitten! En dankzij de gratis begeleiderspas kun je als ouder alle tijd nemen om mee te reizen, tot je er vertrouwen in hebt dat je kind het zelf kan!