• GGD cursussen en bijeenkomsten najaar

    Het cursusbureau van GGD Hart voor Brabant in Tilburg organiseert cursussen en bijeenkomsten voor ouders en opvoeders in Tilburg en Midden-Brabant. Hier kan je het aanbod van cursusbureau Tilburg voor dit najaar zien.

    Moeder met kind
  • 9 september: Dag van de Scheiding

    Op 15 september 1796 werd in Nederland de eerste echtscheiding een feit. Daarom wordt ieder jaar op de tweede vrijdag van september de Dag van de Scheiding georganiseerd. Deze dag is er landelijk aandacht voor het belang van professionele begeleiding bij een scheiding.

    jongen met symbolisch verscheurde tekening van ouders
  • Gezocht: leden voor het klantenpanel van Team WijZ

    Lijkt het jou wat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan Team WijZ van de gemeente Waalwijk? Meld je dan aan voor het klantenpanel van Team WijZ.

    Klantenpanel Team WijZ bijeenkomst
  • Tekort aan chauffeurs Regiovervoer Midden-Brabant

    Regiovervoer Midden-Brabant kampt met oplopende personeelstekorten. Er zijn helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden.

  • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bijeenkomst 9 oktober

    Jaarlijks krijgen naar schatting 130.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk, een herseninfarct, een tumor of een hartstilstand. Op 9 oktober organiseert werkgroep Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) een bijeenkomst over dit onderwerp.

    Man die deels vervaagt
  • Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

    Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. In de weken rondom deze dag organiseren we allerlei activiteiten in Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. De activiteiten zijn bedoeld om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.

    Oudere vrouw krijgt high-five
  • Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

    Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en de mate kan per persoon verschillen. Wat zijn de signalen van eenzaamheid en hoe kun je iemand helpen als je vermoedt dat die persoon zich eenzaam voelt?

    vrouw bezoekt man bij voordeur en man kijkt verrast
  • Tijdelijk aangepaste openingstijden Team WijZ

    Tijdens de vakantieperiode is Team WijZ vier dagen per week van 8.30 tot 12.30 uur bereikbaar voor informatie, advies en ondersteuning. De data waarop Team WijZ niet bereikbaar is, kan je hier vinden.

    Meisje met koptelefoon op achter een computer
  • Week van de Jonge Mantelzorger

    Er zijn bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Wat velen niet weten, is dat jonge mantelzorgers hier ook onder vallen. Jongeren onder de 25 jaar die bijvoorbeeld zorgen voor een familielid. Die zich zorgen maken of zelf zorg en aandacht missen doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. In de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot 7 juni is er landelijk extra aandacht om jonge mantelzorgers zichtbaar te maken en hen waar nodig te ondersteunen.

    Jonge mantelzorger met jong gehandicapt meisje