Zorgloket Team WijZ

Wat is Team WIJZ? 

Team WIJZ staat voor: Welzijn, Inkomen, Jeugd en Zorg. Dit team helpt en ondersteunt inwoners van gemeente Waalwijk hierbij. Ze geven advies en denken mee over oplossingen.  

Welke vraag heb je? 

Heb je een vraag over Welzijn, Inkomen, Jeugd of Zorg? Veel antwoorden vind je op deze site. Klik hierboven op Huisvesting, Inkomen en werk, Jeugd en jongeren, Ouderen, Meedoen of Nieuws. En vind zo het onderwerp van je vraag. Of typ het onderwerp van je vraag in de zoekbalk.  

Hulp via de gemeente 

Heb je nog geen antwoord gevonden? Of lukt het niet om zelf te regelen? Team WIJZ kan je bijvoorbeeld verder helpen met vragen over: 

Wmo

Wmo volgens www.rijksoverheid.nl(externe link):  
Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voorbeelden van ondersteuning zijn: begeleiding en dagbesteding, mantelzorgondersteuning, beschermd wonen voor mensen met een psychische stoornis, opvang in geval van huiselijk geweld en voor daklozen.  

Jeugdwet

Jeugdwet volgens www.rijksoverheid.nl(externe link)
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van alle vormen van jeugdhulp. Bijvoorbeeld hulp aan huis bij problemen in het gezin, maar ook bij psychische en gedragsproblemen van kinderen en jongeren.  

Geldzorgen

Geldzorgen volgens www.rijksoverheid.nl 
Heb je even geen overzicht in je geldzaken, loop je achter met betalingen of lig je wakker van geldzorgen? Het kan iedereen overkomen. Kom op tijd in actie! Dat lijkt misschien niet makkelijk, maar de eerste stap is zo gezet. Team Geldzorgen kan je hierbij helpen. 

Leerlingenvervoer

Kan jouw  kind niet zelfstandig naar school? Bijvoorbeeld omdat je kind  een handicap heeft en de school ver weg is. Dan kun je leerlingenvervoer aanvragen. Kijk hier voor meer informatie: Vervoer naar school 

Geheugenproblemen of dementie

Heb je last van geheugenproblemen of dementie ? Dan hebben jij en je omgeving misschien een hoop vragen. Je kunt bij de dementieconsulent terecht met al je vragen. Het advies is gratis. Kijk hier voor meer informatie: Geheugenproblemen of dementie 

Maatschappelijke ondersteuning

Soms heb je even hulp nodig om verder te komen. Bijvoorbeeld bij  vragen over opgroeiende kinderen, eenzaamheid, plotselinge veranderingen in je leven. De gemeente vindt het belangrijk dat je dan snel hulp zoekt. Een maatschappelijk ondersteuner staat voor je klaar en denkt met je mee. Kijk hier voor meer informatie: Maatschappelijke ondersteuning

Mantelzorg

Zorg je voor familieleden of vrienden die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen? Dan ben je een mantelzorger. Deze zorg kost veel energie en tijd. Daarom biedt de gemeente hulp aan mantelzorgers. De mantelzorgcoach geeft antwoord op vragen van mantelzorgers. Hij geeft advies en steun als het je te zwaar wordt. Kijk hier voor meer informatie: Mantelzorg

Contact opnemen met Team WIJZ

  • Stel gemakkelijk je vraag door het contactformulier in te vullen. Zo heeft team WIJZ de informatie om jou verder te helpen. 

    Contactformulier 

  • Lukt het invullen niet? Dan kun je ook bellen. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Telefoonnummer: 0416 – 683 456 

Je wordt dan doorverbonden met het contactpunt van Team WijZ. Jouw gegevens worden genoteerd. Een medewerker van het Zorgloket belt je dan binnen twee werkdagen terug.  

Hoe werkt het?  

De medewerkers van het Zorgloket beantwoorden vragen over zorg en ondersteuning. Ze geven informatie en advies en ze denken mee over oplossingen. Als het mogelijk is krijg je direct een antwoord op je vraag of je wordt verder op weg geholpen. Wanneer er meer ondersteuning nodig is, komt een medewerker van Team WijZ bij je thuis voor een gesprek. Dit is het keukentafelgesprek. Tijdens het keukentafelgesprek praat je met een medewerker van Team WijZ. Het gesprek gaat over jouw hulpvraag. Na het gesprek wordt een plan gemaakt met de oplossingen voor jouw hulpvraag.  

Je hoeft zo’n gesprek niet alleen te voeren 

Misschien is het handig dat iemand aansluit en met je meedenkt. Bijvoorbeeld iemand van je familie, vrienden of buren. 

Is dit niet mogelijk? Dan kan een onafhankelijke cliëntondersteuner van ContourdeTwern aansluiten bij het keukentafelgesprek. Op de website van ContourdeTwern(externe link) vind je meer informatie over cliëntondersteuning.