Ken jij mensen of organisaties die vrijwillig goede dingen doen voor kinderen? Nomineer ze voor de Hart voor een kind award. Er is een award voor een organisatie, een persoon van 18+ en een kind. De winnaar wint een geldprijs om te investeren in mooie projecten voor kinderen. De awards worden uitgereikt op 20 november, de internationale kinderrechtendag. Nomineren kan tot 1 november via www.zorgenomeenkind.nl/award

Goede projecten kunnen heel verschillend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die activiteiten organiseert voor kinderen die niet met het algemene aanbod kunnen meedoen. Of een kind dat voor een ziek klasgenootje bezoek en aandacht regelt.

Iedereen kan nomineren

Iedereen kan een persoon of organisatie nomineren. Wel moeten de organisaties of personen actief zijn in de regio Hart van Brabant (de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) en er wonen of gevestigd zijn. Een jury bepaalt wie de drie awards winnen. Bij de award ontvangt de winnende organisatie een bedrag van 2500 euro. De winnende persoon van 18+ krijgt een bedrag van 750 euro. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Het winnende kind mag een hartenwens doen om andere kinderen te helpen.

Kinderrechten

De Hart voor een kind award is een initiatief van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant. Met deze award willen de partners van de Taskforce aandacht vragen voor de rechten van ieder kind om gezond en veilig op te groeien.

Meer nieuws

  • Dit najaar organiseert Geheugen Paviljoen Waalwijk op zes dinsdagen gratis fitness-sessies voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Doe je ook mee?
    Senioren doen een beweegactiviteit
  • In de week van 10 november zetten wij de mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden! 
  • Vanaf 6 juli kunnen iedere dinsdagochtend mensen met geheugenproblemen voor het gevoel van een ‘gezellig thuis’ weer samenkomen in het Parkpaviljoen.
    Vrouwen kletsen aan de koffietafel.