We voelen het allemaal. De hoge inflatie zorgt voor torenhoge prijzen in de supermarkt en de energierekening is voor een grote groep bijna niet meer te betalen. De armoede groeit hierdoor hard en daar wil het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast aan de Hugo Wolfstraat 16 in Waalwijk wat tegen doen.

Kan je moeilijk rondkomen en is er maar weinig geld om boodschappen te doen, ga dan naar dit adres. In de Voedselkast kun je allerlei producten vinden die je dan niet meer hoeft te kopen. Van tandpasta tot pasta, pak wat je nodig hebt. Ook menstruatie- en incontinentiespullen kan je hier gratis ophalen. Dat hoef je dan ook niet meer in de winkel te kopen. Je kan dit helemaal anoniem doen en je hoeft je komst niet aan te kondigen. Doe er vooral je voordeel mee, zeker als je het nu al moeilijk hebt om rond te komen!

Het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast kan bestaan door donaties. Zo zorgt het Armoedefonds voor veel voorraad menstruatie- en incontinentie spullen. Ook de Gemeente Waalwijk steunt dit initiatief omdat hiermee de armoede tenminste een beetje wordt bestreden.

Wil je spullen doneren? Dat mag en kan. Daar zijn wij erg blij mee. Als je voedsel doneert zorg er dan wel voor dat de producten niet over de datum of houdbaar zijn. Op de facebookpagina kan je zien wat er actueel beschikbaar is. Als je op deze link(externe link) klikt kom je automatisch op deze pagina.

Wil je in contact komen met het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast? Mail dan naar Voedselkastwaalwijk@gmail.com