Heb je schulden of andere financiële problemen? Of wil je informatie en advies? Neem dan contact op met Team WijZ. Een afspraak maken verplicht je tot niets.

Gratis hulp

Team WijZ helpt bij geldzorgen en is er voor iedereen in de gemeente Waalwijk van 18 jaar en ouder. Ook als je zzp'er bent of studeert ben je welkom. De hulp is gratis. 

Wat doet Team WijZ?

Samen met jou brengt een medewerker van Team WijZ je geldzaken in kaart. Dat gebeurt door een overzicht te maken van je inkomsten, vaste lasten en schulden. 
Ook wordt gekeken of je gebruik maakt van alle mogelijkheden om je inkomen te verhogen. Denk hierbij aan toeslagen of regelingen van de gemeente. Ook kun je advies krijgen over hoe je geld kunt besparen.

Aanpassen beslagvrijevoet

Deurwaarders kunnen beslag leggen op je inkomen. Soms is het bedrag te hoog. Team WijZ helpt met de verlaging van het beslag.

Schuldenoverzicht

Krijg je veel brieven en e-mails? En raak je hierdoor het overzicht kwijt? Dan weet je soms niet meer precies bij wie je schulden hebt. Iemand van Team WijZ zoekt het samen met je uit. Zodat je een duidelijk overzicht hebt. 

Betalingsregeling

Soms kun je afspraken maken met een organisatie bij wie je schulden hebt. Afspraken over betalen in delen bijvoorbeeld. Team WijZ helpt met het treffen van zulke betalingsregelingen. Een medewerker helpt uit te rekenen hoeveel je maandelijks kunt betalen. En helpt bij het schrijven van brieven of e-mails. 

Schuldregeling

Soms is een schuldregeling de enige manier om uit de schulden te komen. Je hebt dan 1,5 jaar om je schulden af te lossen. Al je schulden of een deel ervan. Daarna ben je schuldenvrij. Dit is niet makkelijk, maar je staat er niet alleen voor. Ervaren hulpverleners van Team WijZ begeleiden je tijdens de periode van 1,5 jaar.

Contact met Team WijZ 

Neem contact op met Team WijZ over jouw geldzorgen.