Stichting Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW) is er voor jouw gezondheid. Ze zetten zich in voor goede zorg en doen dat samen met een netwerk van hulpverleners. Nu vragen ze aan jou om mee te denken en mee te praten over het onderwerp zorg. Want hoe fijn is het om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van de zorg op de korte en lange termijn?

Het belang van gezondheid

Een gezond iemand hoeft niet per se na te denken over gezondheid en zorg. Toch kan het geen kwaad om bewust te zijn van wat gezondheid en zorg betekenen. Gezond zijn is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’. Gezondheid heeft ook te maken met hoe je leeft, hoe je beweegt, hoe je eet en met wie je omgaat. Het zijn belangrijke onderdelen van het gevoel van welzijn en geluk. Het gevoel van geluk wordt makkelijker gemaakt door een goede gezondheid. 

Wat betekent zorg?

Wanneer je iets gaat mankeren, heb je behoefte aan zorg. Want je wil natuurlijk zo snel mogelijk van het ongemak af. Dan helpt het om te weten wat ‘zorg’ eigenlijk inhoudt. Zorg is meer dan een pleister plakken op een wondje of een aspirientje geven bij wat hoofdpijn. Zorg is een breed pakket aan hulpmiddelen bedoeld om lichamelijke en/of geestelijke ongemakken te voorkomen, te verhelpen of te verminderen.

Denk of praat je mee?

Stichting ZoZW nodigt je nu uit om mee te denken over zorg. Hoe? Via hun online kanaal 'Waalwijk Gezond'. Zij hebben dit ontwikkeld om het voor iedereen mogelijk te maken om mee te denken én te praten over dit onderwerp. Je kan je hier inschrijven om deze nieuwsbrief te ontvangen met de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en gezondheid. Als er ontwikkelingen zijn die voor jou van belang zijn, dan vragen we hier jouw mening over. Op deze manier kan je aangeven wat je belangrijk vindt in de zorg en het verbeteren van de gezondheid.