Vanuit de gemeente zijn er schoolmaatschappelijke ondersteuners. Zij helpen je wanneer het even niet zo goed gaat op school of thuis. Zij zijn op vaste dagen aanwezig op basisscholen en middelbare scholen in Waalwijk. Op deze dagen kunnen ze een gesprek met je voeren op school.

Primair onderwijs

Wat fijn als je kind met plezier naar school gaat! Maar wat als je kind het niet naar zijn zin heeft op school? Is vrienden maken moeilijk? Gaat afscheid nemen moeilijk? Wordt je kind gepest? Misschien gaat het thuis even minder goed, door bijvoorbeeld een scheiding of overlijden van familie of vriend.  

Als schoolmaatschappelijk ondersteuner zijn wij er voor kinderen en hun ouders/verzorgers. Voor hun vragen of zorgen. Samen met je kind, ouders en school kijken we wat er nodig is. Zodat je kind weer met plezier naar school gaat. We gaan in gesprek met je kind, ouders en school in gesprek.

Deze hulp wordt aangeboden door de gemeente en is gratis. De aanmelding voor schoolmaatschappelijke ondersteuning verloopt via school. Mocht je een vraag hebben of hier meer over willen weten. Dan kun je terecht bij de begeleider op school.

Voortgezet onderwijs

Zit je op de middelbare school? En zit je niet zo lekker in je vel? Word je gepest? Heb je een moeilijke thuissituatie? Dan is er ook voor jou hulp. Je kunt dit laten weten aan je mentor. Die legt het voor aan de zorgcoördinator van school. En zorgt voor de officiële aanmelding. De schoolmaatschappelijk ondersteuner neemt vervolgens contact met je op. Soms zijn er maar twee gesprekken nodig en soms zijn dat er meer. Dat is afhankelijk van jouw situatie en wat jij wil. De hulp is gratis. 

Laat je informeren

Twijfel je of het iets voor jou is? Je kunt het altijd met je mentor bespreken of vragen naar de schoolmaatschappelijk ondersteuner van jouw school. Je bent welkom om even binnen te lopen.