Zit je met een vraag of een probleem? Dan weet je soms niet welke hulpverleners of instanties je moet hebben. Het is niet altijd makkelijk om de juiste persoon te vinden. Een onafhankelijk cliëntondersteuner (OCO) helpt je gratis op weg bij vragen over zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk & inkomen. 

Een onafhankelijk cliëntondersteuner (OCO) denkt met je mee en geeft advies. Dan kun je zelf goed kiezen wat er gebeuren moet. De cliëntondersteuner helpt je ook om gesprekken voor te bereiden. Hij of zij weet bijvoorbeeld welke documenten je nodig hebt voor het gesprek. Als je wilt, is de cliëntondersteuner erbij als je een afspraak hebt. Bijvoorbeeld als iemand van de gemeente naar jouw huis komt voor het keukentafelgesprek. 

De cliëntondersteuner is geen hulpverlener. Hij of zij helpt je voor korte tijd op weg. Het advies van een cliëntondersteuner is gratis. Hij of zij staat aan jouw kant en is niet van de gemeente en ook niet van een zorgverlener. 

De cliëntondersteuner kan helpen met:

  • uitzoeken wat het probleem nu eigenlijk is;
  • kiezen wat voor zorg of ondersteuning er moet komen;
  • regelen van de juiste hulp;
  • op elkaar afstemmen van verschillende soorten hulp;
  • bepalen of de hulp goed heeft gewerkt;
  • meegaan naar belangrijke afspraken.

Vrijwilligers

De cliëntondersteuners zijn vrijwilligers. Ze zijn goed getraind. Soms is er geen vrijwilliger beschikbaar. Of je probleem is te ingewikkeld. Dan kan ContourdeTwern ook voor een professionele OCO zorgen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je kijken op de website over onafhankelijke cliëntondersteuning
Wil je de hulp van een onafhankelijk cliëntondersteuner aanvragen?
Neem dan contact op met ContourdeTwern.
Telefoon: 0416 – 760 160
E-mail: infowaalwijk@contourdetwern.nl