Bij 60 tot 70 procent van de zaken die bij jeugdzorginstellingen worden behandeld speelt een ingewikkelde scheiding een rol. Hoe kun je er met elkaar voor zorgen dat het niet zover hoeft te komen? Gisteren kwamen professionals bijeen in Waalwijk om zich hierover te laten informeren en samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Het op tijd inzetten van interventies is belangrijk bij een scheiding. Ouders en kinderen de ruimte geven om zich te richten op hun eigen verdriet en verwerking om de overgang van één naar twee huishoudens goed te laten verlopen. Gisteren is hier in Waalwijk een start mee gemaakt tijdens de lancering van Alsjeuitelkaargaat Waalwijk. Professionals vanuit de zorg, het recht en het onderwijs waren aanwezig om vanuit verschillende oogpunten te kijken naar hoe we het beste kinderen en gezinnen kunnen ondersteunen die in een echtscheiding zitten.

Een ding is duidelijk: samen kunnen we het verschil maken voor een kind en ouder. Daarom is er in Waalwijk nu een telefoonnummer waar mensen naartoe kunnen bellen voor informatie en advies rondom scheiden. Ga je uit elkaar en heb je vragen? Bel dan naar: 0416-76016 of app naar 06-57654899.

Flyer met telefoonnummer Alsjeuitelkaargaat Waalwijk