De gemeente Waalwijk is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Daarom sluiten wij ons aan bij de internationale campagne Orange the World. Vanaf 25 november kleurt het stadhuis oranje en wapperen er in Waalwijk, Sprang Capelle en Waspik de Orange the World–vlaggen. Ook is er op dinsdag 29 november een informatie- en discussieavond in Theater De Leest. 

Wat houdt de Orange the World-campagne in?

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. In Nederland doen inmiddels veel gemeenten en provincies mee aan de jaarlijkse campagne. Dat doen ze bijvoorbeeld door een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World-vlag uit te hangen. Zo ook Waalwijk.

Hoe doen we in Waalwijk mee met deze actie?

In onze gemeente doen we mee aan de campagneweek van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december 2022 (Internationale Mensenrechtendag). Daarom kleurt het gemeentehuis vanaf 25 november oranje. Op 29 november is er een informatie- en discussieavond in Theater De Leest. Wethouder Dilek Odabasi houdt hierbij een welkomstwoord. Verder krijg je een sneak preview te zien van de documentaire ‘Belaagd’. En leidt Olcay Gulsen (ambassadeur Orange the World) samen met Ilona Brekelmans (psycholoog bij Sterk Huis) de discussie over het onderwerp geweld tegen vrouwen. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan voor deze avond via: https://expertisecentrum-hgkm.nl/orange-the-world-waalwijk/(externe link).

Ben jij ook #medestander?

We nodigen iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden. Word daarom medestander in de strijd tegen geweld. Onderteken dus de #medestanderpledge(externe link) op orangetheworld.nl. Hiermee geef je aan dat jij je sterk maakt om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Ben je medestander? Dan krijg je de speciale nieuwsbrief met praktische tips over wat je kunt doen in je dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te stoppen.

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.orangetheworld.nl(externe link)