Een DigiD of rijbewijs aanvragen via de computer? Veel mensen willen zelf digitale overheidszaken regelen, maar weten niet goed hoe. De bibliotheken in Midden-Brabant starten daarom met IDO: Informatiepunten Digitale Overheid. 

In Loon op Zand was er al een proef met IDO. Dat ging goed en daarom krijgen nu ook alle bibliotheken in de gemeente Waalwijk zo’n informatiepunt. Iedereen kan er gebruik van maken, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 

Gratis hulp

De hulp is gratis en lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. Mensen kunnen bij het informatiepunt vragen stellen aan bibliotheekmedewerkers. Zo’n vraag kan bijvoorbeeld gaan over huur- of zorgtoeslag, uitkeringen, studiefinanciering of belasting. De medewerkers van de bibliotheek staan mensen te woord. En ze helpen hen op weg bij het vinden van de juiste informatie. 

Heeft iemand meer nodig dan hulp bij het regelen van digitale overheidszaken? Dan verwijzen de medewerkers van de bibliotheek door naar anderen. De bibliotheken werken samen met organisaties in de gemeente die hulp kunnen bieden

Computercursussen

Niet alleen door informatiepunten in te richten werken bibliotheken aan digitale vaardigheid. Ze bieden ook spreekuren en cursussen aan in het omgaan met computers. Voorbeelden van cursussen zijn Klik & Tik en Digisterker. 

De openingstijden van de verschillende bibliotheken te vinden op: www.bibliotheekmb.nl/vestigingen(externe link)
 

Meer nieuws

  • In gesprek over dementie met een zoon over zijn moeder.

    Het verhaal van een zoon over zijn moeder afkomstig uit Turkije. Als familie zagen wij steeds vaker dat mijn moeder de tijd en plaats van sommige dingen vergat. We merken dat het regelen van zorg voor iemand met een migratie achtergrond en het spreken van een ander taal een uitdaging is. Mijn moeder is graag omringt door mensen die de taal spreken en dezelfde achtergrond hebben.

  • Uitnodiging Respijtzorg onder de loep

    Mijzo, Thebe, ContourdeTwern en de drie Langstraat gemeenten organiseren op donderdag 9 februari panel- en rondetafelgesprekken over tijdelijke en volledige overname van zorg om mantelzorgers een adempauze te geven. Meepraten? Meld je aan!

  • Moedige Moeders van start in Waalwijk!

    Op 6 februari 2023 gaat Moedige Moeders van start in Waalwijk. Maar wat houdt dit precies in? Als Moedige Moeders komen we bijeen als naasten van mensen die kampen met verslaving.