Een DigiD of rijbewijs aanvragen via de computer? Veel mensen willen zelf digitale overheidszaken regelen, maar weten niet goed hoe. De bibliotheken in Midden-Brabant starten daarom met IDO: Informatiepunten Digitale Overheid. 

In Loon op Zand was er al een proef met IDO. Dat ging goed en daarom krijgen nu ook alle bibliotheken in de gemeente Waalwijk zo’n informatiepunt. Iedereen kan er gebruik van maken, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 

Gratis hulp

De hulp is gratis en lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. Mensen kunnen bij het informatiepunt vragen stellen aan bibliotheekmedewerkers. Zo’n vraag kan bijvoorbeeld gaan over huur- of zorgtoeslag, uitkeringen, studiefinanciering of belasting. De medewerkers van de bibliotheek staan mensen te woord. En ze helpen hen op weg bij het vinden van de juiste informatie. 

Heeft iemand meer nodig dan hulp bij het regelen van digitale overheidszaken? Dan verwijzen de medewerkers van de bibliotheek door naar anderen. De bibliotheken werken samen met organisaties in de gemeente die hulp kunnen bieden

Computercursussen

Niet alleen door informatiepunten in te richten werken bibliotheken aan digitale vaardigheid. Ze bieden ook spreekuren en cursussen aan in het omgaan met computers. Voorbeelden van cursussen zijn Klik & Tik en Digisterker. 

De openingstijden van de verschillende bibliotheken te vinden op: www.bibliotheekmb.nl/vestigingen
 

Meer nieuws

  • Geef jouw mening over de PasWijzer!

    Wat is jouw mening over de PasWijzer? Beantwoord de vragenlijst en help ons verder. Ken je de PasWijzer, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Volwassenfonds? Wat vind je ervan? Hoe tevreden ben je met deze regelingen? Wat kan er beter? Laat het ons weten!

  • Fietstraining voor 55 plussers

    Op vrijdag 12 april en vrijdag 24 mei organiseert GO Waalwijk twee fietstrainingsdagen. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers uit gemeente Waalwijk die veilig op een elektrische of gewone fiets willen (leren) fietsen.

  • Ondersteuningscursus

    Voor mantelzorgers van een ouder met dementie die thuis woont.