Digitale informatiebijeenkomsten GGD november

De GGD Hart voor Brabant organiseert ook deze maand weer webinars (digitale informatiesessies) voor ouders en opvoeders over opvoeding. Deze maand zijn er twee webinars: een over mediaopvoeding en een over pesten. De informatie vind je hieronder.

Wegwijs in Mediaopvoeding 

In de leefomgeving van kinderen speelt de media een steeds grotere rol in een snel tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, dreumesen die op YouTube filmpjes kijken of speelgoed dat verbonden is aan het internet. Voor kinderen van nu is media een vast onderdeel van het leven. Dat kan voor jou als ouder veel vragen oproepen. Hoe pak je die mediaopvoeding nu het beste aan? 

In dit webinar gaan we samen met een Lees- en Mediaconsulente van de Bibliotheek Midden-Brabant dieper in op mediaopvoeding voor de allerkleinsten. We kijken hoe je jouw kind het beste kunt begeleiden bij mediagebruik en wat belangrijk is voor een goede mediaopvoeding. Aan de hand van de Mediadiamant geven we je heldere informatie en bruikbare tips. Ook is er een chat beschikbaar waarin je live al je vragen kunt stellen.  

Geschikt voor: ouders van kinderen van 0-4 jaar
Wanneer: 7 november van 19.30 tot 20.30 uur
Meld je hier aan

Pesten 

Wordt jouw kind gepest of is jouw kind een pester of meeloper? Of wil je dit voorkomen? In dit webinar gaan we in gesprek over het hoe en waarom van pesten. Als ouder leer je wat plagen en pesten is, wat het verschil is, welke rollen er zijn bij pesten en waarom kinderen pesten. Ook bespreken we wat je als ouder kunt doen om te voorkomen dat je kind gepest wordt. En hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind geen pester wordt. Daarbij bespreken we hoe je met je kind praat over pesten, hoe je ermee om kunt gaan als je kind pest of gepest wordt en wat je kunt doen als ouder om je kind te helpen.

Let op: dit is een eerder opgenomen webinar. Het webinar is niet live, maar je kunt tijdens het webinar wel live chatten met een medewerker van de GGD.

Geschikt voor: ouders van basisschoolleerlingen
Wanneer: 21 november van 19.30 tot 20.15 uur
Meld je hier aan