‘De kinderen scheiden mee’ is een gratis groepsprogramma voor kinderen van 6 tot 17 jaar uit de gemeente Waalwijk. In twee groepsbijeenkomsten komen kinderen bij elkaar om in verschillende werkvormen de scheiding van hun ouders te begrijpen en verwerken.

Het programma

Door kinderen met elkaar in gesprek te laten gaan over het onderwerp scheiden, leren ze van elkaar en kunnen ze elkaar helpen. Alles wat de kinderen deze twee bijeenkomsten gedaan en geleerd hebben, vertellen zij aan het einde van de tweede bijeenkomst aan hun ouders.

Het programma is dus ook voor de ouders, niet alleen voor de kinderen. In één ouderbijeenkomst wordt algemene informatie gegeven over hoe een kind een scheiding ervaart en hoe ouders hun kind hierin kunnen ondersteunen.

Met dit programma hopen wij bij te dragen aan het verbeteren van het contact en de verbinding tussen ouder en kind. Ook willen we de kennis vergroten over (de gevolgen van) scheiding en wat ouders en kinderen eraan kunnen doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Op deze manier willen we problemen verminderen of voorkomen die bij een scheiding kunnen komen kijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door de QR-code hieronder te scannen. Je komt dan direct uit bij het aanmeldformulier. Ook is het mogelijk om je telefonisch aan te melden door te bellen met team WijZ: 0416-683456 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur). Wil je meer informatie voordat je je aanmeldt? Neem dan een kijkje op www.waalwijzer.nl/de-kinderen-scheiden-mee.