29 juni Presentatie over relatie tussen autisme en stress

Op donderdag 29 juni organiseert de gemeente Waalwijk samen met Birsen Basar een bijeenkomst over de relatie tussen autisme en stress. Stress is een verschijnsel dat iedereen wel eens ervaart. Maar voor mensen met autisme kan het een extra uitdaging zijn. Dat komt door de sterkte en gevolgen van prikkels. Birsen Basar, een inspirerende spreekster, autismecoach, onderzoekster en schrijfster van verschillende boeken en artikelen over autisme vertelt hierover. Zij is nationaal en internationaal bekend.

Inhoud

Zij behandelt  belangrijke vragen, zoals wat veroorzaakt stress bij mensen met autisme en hoe verschilt dit van mensen zonder autisme? Daarnaast gaat zij dieper in op de gevolgen van stress op het dagelijks leven van mensen met autisme. Verder deelt zij waardevolle informatie over de beste manieren waarop mensen met autisme kunnen worden ondersteund in het omgaan met stress.

Voor mensen met autisme of mensen die zich herkennen in de kenmerken ervan volgt bij voldoende belangstelling in het najaar een groepstraining. Deelnemers worden getraind in het leren herkennen van stress-signalen en oorzaken. Maar vooral in wat ze kunnen doen als ze stress hebben.

Doelgroepen

Deze presentatie is waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in autisme. We verwelkomen graag mensen met autisme, maar ook zij die zich kunnen herkennen in de kenmerken ervan. Ouders, professionals en andere nieuwsgierigen. Vergroot je kennis over stress en autisme en kom!

Praktische informatie

Toegang: Gratis
Datum: Donderdag 29 juni 2023
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Locatie: De Kazerne, Hertog Janstraat 5, 5141 KJ Waalwijk