Ben je op zoek naar een huurhuis en heb je geen hoog inkomen? Dan kun je in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. 

Inschrijven

Er zijn verschillende manieren om in de gemeente Waalwijk een woning te vinden. Daarover lees je alles op ‘woning huren of kopen’. Als je een laag inkomen hebt, kom je misschien in aanmerking voor een sociale huurwoning. Die hebben een vrij lage huur. Vaak kun je dan ook huurtoeslag krijgen. 

Wil je een sociale huurwoning in Waalwijk of omgeving? Schrijf je dan in als woningzoekende op de website www.woninginzicht.nl. Op die website staan de huizen die te huur zijn bij de woningcorporaties in en rond Waalwijk. Als je een woning ziet die je wilt huren, kun je daarop reageren.

Maar er zijn lange wachtlijsten. Als je al lang staat ingeschreven, maak je meer kans op een sociale huurwoning. Ook snelheid telt mee. Wacht niet te lang met reageren op een woning. Sommige huizen zijn alleen voor een bepaalde leeftijdsgroep. En soms moet je ook loten om een woning.

Huurtoeslag

Als je een laag inkomen hebt, kun je huurtoeslag krijgen. Dan betaalt de Belastingdienst een deel van je huur terug. Of je huurtoeslag krijgt en hoeveel, hangt af van:

  • je leeftijd;
  • de huurprijs van de woning; 
  • je inkomen en je vermogen (bezittingen, spaargeld, aandelen). Ook je huisgenoten tellen mee.

Aanvragen

Wil je meer weten over huurtoeslag? Wil je het meteen aanvragen? Alles over huurtoeslag vind je op de website van de Belastingdienst.