We Helpen op de Waalwijzer

Geplaatst op: 24 oktober 2019

We Helpen is een vraag en aanbod platform voor bijvoorbeeld klusjes in huis, boodschappen, gezelschap, hulp in de tuin, vervoer, administratie, hulp met de computer en noem maar op.

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorg organiseren voor een ander. Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig. Het gebruik van de website is gratis. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden.

 

"Dat kleine stapje extra in mijn werk leverde snel een match op."

Annika, Beweegcoach en sociaal werker bij ContourdeTwern: "Samen met twee collega's organiseer ik de preventiecursus 'Veilig in Balans voor ouderen'. Een verminderde balans resulteert vaak in een gebrek aan zelfvertrouwen. Een val kan niet alleen fysiek leed veroorzaken, maar ook angst om opnieuw te vallen. Mensen gaan daardoor allerlei dingen mijden. Ze blijven liever thuis in plaats van naar de wekelijkse kaart- of biljartclub of een wandeling door de buurt. Met eenzaamheid en een slechtere conditie als gevolg. Dus daar willen we bij helpen."

Vervoer gezocht

Ze vervolgt: "Een mevrouw nam contact met ons op. Ze wilde graag naar de cursus komen, maar had geen vervoer. Gelukkig had ik ook daar een goed idee voor. In Waalwijk hebben we tegenwoordig Whapp. Een app op je smartphone waarmee je een vraag aan buurtgenoten kunt stellen. ContourdeTwern heeft een organisatieaccount en langs die weg heb ik gevraagd of iemand mevrouw kon brengen en halen.”

Bekende van een bekende

“Ik kreeg al snel een reactie: een meneer wilde haar wel helpen. Ik ben natuurlijk zelf niet verantwoordelijk voor deze hulp, maar wilde toch wel graag even vooraf kennis maken. Dus ik nodigde hem uit voor een kopje koffie in het buurthuis. Wat bleek: hij was onder behandeling bij dezelfde fysiotherapiepraktijk als waar de cursus wordt gegeven. Kende de locatie goed en de fysiotherapeut wist wie hij was. Dus voelde het vertrouwd genoeg om hem in contact te brengen met mevrouw. Fijn toch als je zo vanuit je werk net dat stapje extra kunt zetten!"

Wil je meer weten over Whapp? Kijk op whapp.nl voor meer informatie en de links naar de appstores.

Vergelijk hulpaanbod