Menu

Whapp zeg je?

Geplaatst op:

Heb je hulp nodig bij klusjes zoals grasmaaien of boodschappen doen? Of ben je misschien op zoek naar een maatje om wat langere wandelingen mee te maken? Whapp verbindt jou graag aan iemand. Wil je helpen in je vrije tijd? Whapp laat vragen zien waar je 'ja' of 'nee' tegen kunt zeggen. Elkaar helpen is met Whapp heel gemakkelijk!

Ruim 90% van mensen ouder dan 12 jaar gebruikt dagelijks een smartphone voor Whatsapp, Instagram, Google Maps en andere functies. WeHelpen wil het leggen van verbinding met elkaar om een handje te helpen zo laagdrempelig mogelijk maken en de voordelen van de mobiele telefoon hierbij benutten. Om het aantal verbindingen en de kans op een goede match nog verder te vergroten, heeft WeHelpen Whapp ontwikkeld.

Whapp verbindt vraag en aanbod in de buurt met elkaar

Whapp is de app van WeHelpen die vraag en aanbod in de buurt met elkaar verbindt. Een Whapp-gebruiker ontvangt een pushbericht met de vraag op zijn of haar telefoon en kan doorklikken naar het profiel van de hulpvrager. Vervolgens kan eenvoudig worden aangeven of hulp mogelijk is, of dat het even niet uit komt. Als iemand positief op de vraag reageert, kunnen vrager en aanbieder met elkaar chatten en onderling verdere afspraken maken. En anders wordt ‘nee’ gezegd tegen de app en dus niet tegen de hulpvrager. Whapp biedt de vraag dan gewoon aan een andere Whapp-gebruiker in de buurt aan. Deze woont minder dan 7 kilometer bij je vandaan.

Annelies: “Ik zoek iemand om samen met mijn hond mee te wandelen.”
Bart: “Ik wil wel met jullie wandelen.”
Annelies: “Wat fijn, kun je morgen?”
Bart: “Jazeker. Ik wacht op jullie om 3 uur bij de ophaalbrug aan de Zomerdijk.”
Annelies: “Gezellig. Rakker verheugt zich er ook al op. Tot dan!”
Bart: “Tot dan!”

Wat is het verband en verschil tussen Whapp en wehelpen.nl?

  • Whapp stuurt jou een hulpvraag via een pop-up. Je kunt accepteren of weigeren. Op wehelpen.nl kun je hulpvragen en aanbieders bij jou in de buurt bekijken.
  • Whapp installeer je op je mobiele telefoon (Android of iOS). De website wehelpen.nl is op elk device te gebruiken.
  • Ook voor Whapp heb je een account nodig. Als je al een wehelpen.nl-account hebt, kun je hiermee ook inloggen op Whapp.
  • Met Whapp stel je een vraag, waarna het systeem de meest logische match zoekt. Op wehelpen.nl kunnen alle gebruikers jouw hulpvraag zien en reageren.

Je vindt alle informatie over Whapp en de werking van de app op www.whapp.nl. Like Whapp op Facebook, Twitter en Instagram. En heb je nog een vraag? Stel deze dan gerust aan de Wij(k)diensten of aan info@whapp.nl.

Vergelijk hulpaanbod