Home   Nieuws

ispagina

Nieuws

Gemeentepolis 2019 Méér zorgverzekering voor minder geld

Heeft u een laag inkomen en wilt u toch uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis. De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. De Gemeentepolis wordt door de gemeente Waalwijk en zorgverzekeraars VGZ en CZ aangeboden.

Lees meer »

Zorgkrant 2018

Op donderdag 8 november valt de Zorgkrant 2018 bij inwoners van Waalwijk op de deurmat. Kijk op www.themanieus.nl Deze versie maakt het mogelijk via social media berichten te delen en linkt door naar interessante websites.

Lees meer »

Nieuwsbrief Paswijzer oktober 2018.

In deze nieuwsbrief vind u informatie over o.a. De Kindbonnen 2018, de SinterklaasSpeelgoedbank, het Herfstuitstapje voor Paswijzerhouders en de Sinterklaasactie van de Speelgoedbank.

Lees meer »

KINDEREN IN ECHTSCHEIDING (KIES) GROEP

Ook kinderen praten graag met lotgenootjes. Bijvoorbeeld in de spel/praatgroep KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie). “Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Ze moeten de scheiding proberen te begrijpen, zodat het een plaats krijgt in hun leven.

Lees meer »

Ontmoeten @ Zo, ontmoetingsplek voor en door ouders najaar 2018

Locatie: KDC Kobalt, Tilburg. Elke 2e dinsdag van de maand. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00uur. Adres: Frans Siermerpad 24 in Tilburg. Vragen: Diana Creemers. 06- 15454022

Lees meer »

Vriendenkringen Parkpaviljoen i.s.m. MEE voor jongeren vanaf 18 jaar, volwassenen en ouderen

Het Parkpaviljoen gaat ‘Vriendenkringen’ organiseren in samenwerking met MEE, een organisatie die zich inzet voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Lees meer »

WLZ inspreekuur van MEE

Heeft u vragen over de Wet langdurige zorg (WLZ) en woont u in Waalwijk, Sprang Capelle of Waspik ? Dan kunt u terecht bij het WLZ-spreekuur, dat iedere 6 weken door MEE gehouden wordt op het gemeentehuis in Waalwijk. Er kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen.

Lees meer »

Vouchers voor mantelzorgers

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat mantelzorgers niet overbelast raken. Daarom biedt de gemeente Waalwijk, in samenwerking met Actief Zorg, vouchers aan voor praktische ondersteuning. U kunt vouchers aanvragen als u drie maanden of langer minimaal acht uur per week voor een ander zorgt en in de gemeente Waalwijk woont.

Lees meer »

Wijziging kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Wilt u in 2018 kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen aanvragen? Dan is deze informatie voor u van belang. Vanaf 1 januari houden we bij de beoordeling van uw verzoek tot kwijtschelding voortaan rekening met de kostendelersnorm.

Lees meer »

Nieuwe Beleidsregels en Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Waalwijk 2017 van kracht

Lees meer »

Gratis training omgaan met dementie speciaal voor vrijwilligers

Ook als vrijwilliger krijg je te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Samendementievriendelijk.nl heeft een gratis training voor vrijwilligers gemaakt.

Lees meer »