Nieuws   Gemeentepolis 2019 Méér zorgverzekering voor minder geld

ispagina

Gemeentepolis 2019 Méér zorgverzekering voor minder geld

Heeft u een laag inkomen en wilt u toch uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis. De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. De Gemeentepolis wordt door de gemeente Waalwijk en zorgverzekeraars VGZ en CZ aangeboden.

De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest de zorg die bij u past.

Stap nu makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

Uw voordeel:

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U krijgt korting op de basisverzekering en op de aanvullende zorgverzekering;
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo;
  • U wordt geaccepteerd zonder medische keuring;
  • Kiest u het pakket VGZ Compleet dan is uw verplichte eigen risico ook meeverzekerd.

Kies een pakket dat bij u past
Als u zich via de gemeente Waalwijk verzekert, is er altijd een pakket dat bij u past. Binnen de zorgverzekering van de gemeente Waalwijk kunt u kiezen uit 3 pakketten.

Hoeveel moet ik betalen?
De gemeente draagt bij in uw maandelijkse premiebedrag. Op www.gezondverzekerd.nl kunt u per verzekeraar bekijken wat uw netto maandelijkse premiebedrag is. De gemeentelijke bijdrage is hierop al in mindering gebracht.

Als u een laag inkomen heeft, heeft u mogelijk recht op een zorgtoeslag via de Belastingdienst. Ontvangt u deze nog niet? Kijk dan op www.toeslagen.nl.

Kom ik in aanmerking?
U komt voor de Gemeentepolis in aanmerking als u een laag inkomen heeft. Daarbij gaan we uit van maximaal 120% van het voor u geldende sociaal minimumniveau. Jongeren tot 18 jaar zijn meeverzekerd met de ouders. Studerenden vanaf 18 jaar kunnen terecht bij een studentenverzekering. Meer informatie over de hoogte van de normen kunt u vinden op www.baanbrekers.org.

Stap over naar zorg die bij u past
Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar www.gezondverzekerd.nl en kies uw gemeente.

Heeft u vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Neem dan contact op met de klantenservice van
CZ via telefoonnummer: 088 555 7777
VGZ via telefoonnummer: 0900 779 9771

Wilt u meer weten over de hoogte van de inkomensgrenzen of de hoogte van de gemeentelijke bijdrage?

Neem dan contact op met Baanbrekers via telefoonnummer:
0416 671000.

Let op
U kunt zich tot en met 31 december 2018 aanmelden. VGZ of CZ regelt dan het stopzetten van uw huidige zorgverzekering. U kunt alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.