Home   Onderwerpen   Wonen   Verhuizen   Hulp van anderen

Hulp van anderen bij het inpakken en verhuizen

Als u gaat verhuizen is de hulp van mensen in uw omgeving heel belangrijk. Bijvoorbeeld van familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Welke klussen?

U kunt misschien goed de hulp van anderen gebruiken voor:

  • het schilderen en klussen in uw nieuwe huis;
  • schoonmaken van uw nieuwe huis en van uw oude huis na de verhuizing;
  • inpakken van uw spullen;
  • uit elkaar halen van meubels en weer in elkaar zetten in het nieuwe huis.

Verder natuurlijk ook voor het verhuizen zelf: spullen sjouwen en vervoeren naar het nieuwe huis.

De klussen verdelen

U kunt voor uzelf op een rijtje zetten aan wat voor soort hulp u behoefte heeft en wanneer. Welke klussen moeten er gedaan worden? En welke mensen heeft u daarvoor op het oog?

Zodra u weet wanneer de verhuisdatum is, kunt u mensen gaan vragen om hulp.

Niet teveel mensen vragen

Een goede tip is om niet teveel mensen tegelijk te laten helpen. U moet wel overzicht kunnen houden. U heeft meer aan een paar harde werkers dan aan een hele groep mensen die de helft van de tijd niet weten wat ze moeten doen.

Hulp vragen

Er zijn vast wel mensen die aanbieden dat ze u wel willen helpen. Onthoud dat en maak er gebruik van. Vindt u het moeilijk om mensen om hulp te vragen? Bedenk dan dat u ook altijd voor anderen klaarstaat, als dat nodig is.

Uw klussers verzorgen

Natuurlijk zorgt u dat er genoeg eten en drinken is voor de mensen die u helpen: broodjes, koffie, een drankje en wellicht een warme maaltijd.

U kunt het uzelf iets makkelijker maken door bijvoorbeeld ook mueslirepen, koekjes of ontbijtkoek te kopen. Zo heeft u iets makkelijks voor tussendoor in huis.

Oppas nodig?

Heeft u kinderen? Dan is het handig om voor de dagen dat u in het nieuwe huis bezig bent een oppas te hebben. Misschien kan uw moeder of een vriendin oppassen.