Home   Onderwerpen   Wonen   Dakloos

Dakloos

Als iemand zijn huis of woonplek kwijtraakt, spelen er vaak meerdere problemen. Bijvoorbeeld ruzie met familie, relatieproblemen, een verslaving, psychische problemen. Misschien heeft u moeite om het overzicht te houden over uw geld en uw huishouden. Een ingrijpende gebeurtenis kan daar nog bij komen. U verliest bijvoorbeeld uw baan of u gaat scheiden.

Uithuiszetting

Misschien bent u uit uw huis gezet. Dit gebeurt wanneer u de huur niet meer kunt betalen.

Maar het kan ook zijn dat u met iemand samenwoont die u eruit zet of de huur opzegt.

Crisisopvang

Als u door heftige problemen niet meer thuis kunt zijn, en snel onderdak nodig heeft, kunt u wellicht terecht bij de crisisopvang.

Geen werk, geen geld, geen woning

Als u dakloos bent, is het vaak lastig uw situatie te verbeteren. Want als u geen werk heeft, kunt u geen woning betalen. En als u geen vaste verblijfplaats heeft, kunt u waarschijnlijk niet zo gemakkelijk een uitkering of een baan krijgen.

Een nieuwe start?

Het is misschien niet makkelijk, maar u kunt altijd opnieuw beginnen. U kiest zelf voor een nieuwe start. Kijk eens bij de tips om de draad weer op te pakken. Hulp vragen is ook een begin. Misschien heeft u familie of bekenden die u willen helpen, als u ze vraagt. Tips hoe u dit kunt aanpakken vindt u op de pagina over hulp van anderen.

Kent u niemand die u kan helpen? Dan kunt u altijd nog terecht bij de daklozenopvang.