Tips voor het lopen

Als u niet goed kunt lopen, heeft u misschien iets aan de tips hieronder.

Wandelstok

U kunt een wandelstok gebruiken. Er zijn ook opvouwbare wandelstokken te koop. Die kunt u meenemen in uw tas en dan gebruiken als u deze nodig heeft. Bijvoorbeeld als het donker wordt en u de oneffenheden op straat niet meer zo goed kunt zien. Of als u vermoeid bent en u zich daardoor minder zeker voelt bij het lopen.

Rollator

Rollators zijn in allerlei soorten en maten te koop. Een rollator is handig, omdat u er steun aan heeft, er even op kunt gaan zitten en ook uw spullen erin kunt leggen.

Rolstoel en scootmobiel

Als u niet meer kunt lopen, kunt u eens kijken wat voor rolstoel bij u past. Een scootmobiel kan uitkomst bieden voor de langere afstand.

In beweging blijven

Ook al kunt u niet goed meer lopen, het is wel belangrijk om te blijven bewegen.

U kunt bijvoorbeeld bewegingstherapie of fysiotherapie volgen. Daar krijgt u krachtoefeningen en balanstraining. Dit kan helpen bij het verbeteren van uw houding en het lopen.

Valpreventie

Is uw huis makkelijk toegankelijk? Of kan dit beter? Misschien kunt u met hulp van anderen kijken hoe u uw huis veiliger kunt maken.

Bijvoorbeeld drempels weghalen en beugels bevestigen aan de muur. U kunt ook eens kijken naar woningaanpassingen. En zo zijn er nog meer tips voor valpreventie!

Bestanden