Home   Onderwerpen   Samen leven   Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

U wilt graag iets voor een ander betekenen, maar u weet misschien nog niet zo goed wat u allemaal zou kunnen en willen doen. Dan is het goed om u te verdiepen in de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.

Wat wilt u doen?

Voordat u ergens aan begint, is het verstandig om u goed voor te bereiden. Want wat wilt u eigenlijk graag doen en hoeveel tijd heeft u daarvoor?

Als u dat weet kunt u gericht op zoek gaan. Bijvoorbeeld naar functies bij vrijwilligersorganisaties.

Contourde Twern

Hart voor Vrijwilligers in gemeente Waalwijk. Contourde Twern is op weg naar een samenleving waarvan het hart bestaat uit vrijwillige inzet en actief burgerschap. Alles wat we doen, doen we samen met vrijwilligers. En we ondersteunen andere organisaties en bedrijven die met vrijwilligers werken: we bieden informatie, advies en scholing; en leggen slimme verbindingen met vrijwilligersorganisaties. We houden hierbij rekening met de grote verscheidenheid aan vrijwilligers en initiatieven van actieve burgers.

WeHelpen

Onder de naam WeHelpen wordt in gemeente Waalwijk een digitale sociale markplaats opgezet. Inwoners kunnen via deze markplaats "op een laagdrempelige manier" diensten, materialen en talenten aanbieden of vragen. Op deze wijze willen we de sociale samenhang bevorderen en de zelfredzaamheid van de inwoners ondersteunen.

Vrijwilligersverzekering

Meer informatie over de vrijwilligersverzekering.