Home   Onderwerpen   Samen leven   Samen kan alles   Helpen en ondersteunen

Andere mensen helpen en ondersteunen

U wilt graag iets betekenen voor mensen. In uw eigen omgeving zijn vast mensen te vinden die oud zijn, die hun partner hebben verloren, die hulpbehoevend zijn of die het gewoon gezellig vinden om wat aanspraak te hebben.

Buren

Het kan zijn dat uw kinderen al de deur uit zijn en dat uw buurvrouw pas bevallen is van haar tweede kind. Misschien kunt u eens naar het park met de oudste om de eendjes te voeren.

Vrienden en kennissen

In uw vrienden- en kennissenkring heeft u vast ook wel mensen voor wie u iets kunt doen. Een muur verven bij uw vriend die net is verhuisd, even op de kinderen van uw vriendin passen, zodat zij even rustig naar de stad kan. Ook al vragen ze er niet om, ze zouden uw hup misschien erg fijn vinden!

Familie

Uiteraard kunt u ook uw familieleden tot steun zijn, als u dat wilt. Veel mensen komen vaker bij hun ouders als die oud en hulpbehoevend zijn. U kunt misschien wat huishoudelijk werk voor uw ouders doen, of met hen meegaan als ze naar de dokter moeten. Ook andere familieleden zullen het op prijs stellen als u iets voor hen doet.

Lotgenoten

Misschien kunt u iets betekenen voor iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als u. Als u beide bijvoorbeeld uw partner heeft verloren, weet u precies hoe de ander zich voelt. Dat schept een band.

Via via

De mensen uit uw omgeving kunnen u ook in contact brengen met anderen. Misschien kennen ze iemand met dezelfde interesses, of een specifieke hulpvraag die precies bij u past. Dat maakt het contact voor u beiden extra waardevol.