Hulp van anderen tijdens de scheiding voor u en uw kind

Er zijn vast mensen om u heen die u en uw kinderen kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijd. Denk maar aan uw familie, vrienden en buren.

Hoe kunnen anderen u helpen?

Andere mensen kunnen u op verschillende manieren helpen. Vraagt u er gerust om. Mensen zullen u waarschijnlijk graag willen helpen.

Oppassen

Misschien kunnen anderen uw kinderen af en toe opvangen, zodat u tijd heeft voor het regelen van de scheiding of voor gesprekken met uw (ex-)partner.

Zo voorkomt u dat uw kinderen een vervelend gesprek of zelfs een ruzie moeten meemaken.

Ouderschapsplan

Iemand die u vertrouwt en die zich in uw situatie neutraal kan opstellen, kan u beiden misschien helpen bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Brengen en halen

Lukt het u in het begin niet om zonder conflicten met uw ex-partner te communiceren? Zorg er dan voor dat iemand anders de kinderen brengt en haalt als ze naar hun andere ouder gaan.

Aandacht geven

Omdat u zelf zit met uw eigen emoties en problemen, kan het lastig zijn uw kind genoeg aandacht te geven in zijn verwerkingsproces.

Misschien kan een begripvolle grootouder, oom, tante of buur er voor uw kind zijn. Iemand bij wie uw kind terecht kan met zijn vragen en gevoelens. Iemand die uw kind aandacht kan geven en kan steunen.