Zaken met wat minder haast

Zaken die u op termijn moet regelen, maar niet direct na het overlijden.

Voor de kinderen

  • Heeft u de zorg voor minderjarige kinderen? Dan heeft u misschien kinderopvang nodig. U kunt bij de Belastingdienst navragen of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
  • Heeft u studerende kinderen? Dan kan het zijn dat ze in aanmerking komen voor (een verhoging van de) studiefinanciering. Dit heeft te maken met het feit dat uw inkomen mogelijk lager is dan voorheen.
  • Verder wilt u misschien een voogd benoemen voor het geval u ook zou komen te overlijden. Dit kunt u doen via een testament.
  • Misschien lukt het u tijdelijk niet om uw kinderen de aandacht en zorg te geven die ze nodig hebben. Aarzel dan niet om ondersteuning te vragen bij de verzorging van uw kinderen.

Hulp bij het huishouden

Lukt het u (tijdelijk) niet meer om uw huishouden helemaal zelfstandig draaiende te houden? Dan heeft u misschien hulp nodig van een huishoudelijke hulp.

Abonnementen opzeggen

Misschien moeten er ook abonnementen en lidmaatschappen worden opgezegd. Het kan zijn dat u het lastig vindt om erachter te komen waar uw partner allemaal lid van was. Een tip is om de bankafschriften en de agenda van uw partner door te kijken.

Een andere woning?

Het kan zijn dat u liever niet in deze woning kan of wilt blijven wonen, en dat u op zoek gaat naar een andere woning.