Tips over werken voor uw zieke of gehandicapte kind

Hier vindt u tips hoe u werk kunt vinden voor uw kind en wat misschien goede alternatieven zijn voor betaald werk.

Dit is natuurlijk afhankelijk van de beperking van uw kind.

Passend werk

Afhankelijk van de beperking van uw kind, kunt u bedenken welk soort werk bij hem of haar past. U kunt het ook eens vragen: wat wil uw kind zelf graag doen?

U kunt uw kind helpen door samen een sollicitatiebrief schrijven. Of door bij een bedrijf langs te gaan om te vragen naar werk. U kunt het ook eens aan mensen die u kent vragen.

De mogelijkheden voor werkgevers

Voor aanpassingen aan de werkplek kan een werkgever gebruik maken van speciale regelingen, subsidies en financiële voordelen via UWV.

Het is handig dat u zich daarin verdiept. Dan weet u wat de mogelijkheden zijn voor uw kind en kunt u uw kind helpen.

Arbeidsdeskundige

U kunt samen met uw kind gaan praten met de arbeidsdeskundige van UWV. UWV helpt mensen om werk te zoeken. Ook jonge mensen met een handicap.

Als vrijwilliger

Uw kind kan misschien als vrijwilliger werken. Dat is leerzaam en levert sociale contacten op. U kunt online of via een vrijwilligersorganisatie vrijwilligerswerk zoeken. Op de pagina's over vrijwilligerwerk vindt u tips hoe u vrijwilligerswerk kunt vinden en een overzicht van vrijwilligersorganisaties.

Cursussen

Er zijn cursussen speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld een cursus leren werken met textiel of een cursus kaarsen maken. Meestal organiseren vrijwilligersorganisaties deze activiteiten. Bij de tips voor activiteiten leest u er meer over en vindt u cursussen en activiteiten bij u in de buurt.