Vakanties met zorg voor kinderen met een beperking

Uw kind heeft zorg nodig, misschien zelfs veel zorg. Daardoor is het moeilijker om op vakantie te gaan. Toch is er veel mogelijk! Hieronder vindt u tips om u voor te bereiden en op ideeën te komen.

Logeren

Dag in dag uit zorgt u voor uw kind. En u doet dat met veel geduld en liefde. Toch wilt u er misschien eens een keer tussenuit. Uw kind kan dan gaan logeren. U kunt een logeerhuis, zorgboerderij of andere instelling zoeken die logeeropvang aanbiedt.

Logeren heet ook wel kortdurend verblijf.

Vakantiekampen en spelweken

Er worden ook vakantiekampen en spelweken georganiseerd speciaal voor kinderen met een beperking. Er zijn verschillende stichtingen en vrijwilligersorganisaties die dat doen.

Vakantieadressen

Er zijn verschillende organisaties die accommodaties hebben speciaal aangepast voor mensen met een beperking.

Ook kunt u gebruikmaken van reisorganisaties die reizen samenstellen. Dit kunnen zowel groepsreizen zijn als individuele reizen.

En wat dacht u van een vaarvakantie op een catamaran of een klipper? Ook dat is mogelijk.

In de Blauwe Gids vindt u het aanbod van aangepaste vakanties.

Medische hulp

Het kan zijn dat u bang bent dat uw kind iets zal overkomen tijdens de vakantie en dat u dan niet snel genoeg de juiste medische hulp kunt bereiken.

U kunt van te voren met de huisarts of specialist van uw kind overleggen wat er zou kunnen gebeuren en hoe u dan moet handelen. Misschien kan de arts u extra medicijnen meegeven of een recept voor extra medicijnen.

U kunt natuurlijk ook via de reisorganisatie navragen wat voor medische voorzieningen er ter plekke zijn. Bovendien kunt u ook kiezen voor een reis of een vakantieverblijf waar medische of verpleegkundige hulp bij aanwezig is.