Home   Onderwerpen   Huishouding   Huisdieren verzorgen

Huisdieren verzorgen

Hulp nodig bij het uitlaten of de dagelijkse zorg voor uw huisdier? Tips om het makkelijker te maken.

Voor u uitlaten

Is er iemand die het leuk vindt om af en toe de hond voor u uit te laten? Het kan al helpen als iemand dit een paar keer per week doet.

Of u laat samen de hond uit. Dat is ook nog eens een stuk gezelliger. En de ander kan u ondersteunen bij het lopen, als u daar moeite mee heeft.

Korter uitlaten

Misschien kunt u niet meer zulke lange wandelingen maken, maar kunt u nog wel korte stukjes lopen. Dan doet u bijvoorbeeld wat vaker een korte wandeling met de hond. Voor de langere wandelingen kunt u misschien wel iemand anders vragen.

Dierenarts aan huis

Als u niet meer zo goed zelf naar de dierenarts kunt gaan, kunt u vragen of uw dierenarts bij u thuis komt. Sommige dierenartsen komen bij u thuis voor bepaalde behandelingen. Zoals het geven van vaccinaties, chippen of onderzoeken uw huisdier als u denkt dat het ziek is.

Als dit niet lukt, kunt u een buur of familielid vragen of hij of zij u naar de dierenarts kan brengen met de auto.

In gedeeltes verschonen

De kattenbak, de vogelkooi of het konijnenhok moet regelmatig verschoond worden. Dat kan soms een hele klus zijn. U kunt dit juist vaker per week doen, maar dan alleen de hoekjes die het meest vervuild zijn. Dit kost u minder energie en de kattenbak of het konijnenhok blijft toch schoon.

U kunt eventueel ook uw buurvrouw, vriend of vriendin vragen of zij eens de hele bak willen schoonmaken.

Hondenuitlaatservice

Er zijn mensen die een hondenuitlaatservice bieden. Voor een bepaald bedrag laten zij uw hond uit.

U kunt op zoek gaan naar een hondenuitlaatservice bij u in de buurt. Vaak staan ze wel in de krant, in het huis-aan-huisblad, op internet, of natuurlijk op een briefje bij de supermarkt of in het buurthuis.