Zelfdoding

Soms lijkt het of alles tegenzit. Er zijn veel problemen en u ziet geen andere uitweg, dan een einde te maken aan uw leven.

Hulp zoeken

Hoe erg uw problemen ook zijn, er zijn altijd mensen die u kunnen helpen.

Erover praten

Het lucht op als u over uw problemen kunt praten en kunt vertellen hoe u zich voelt.

Dat kan met iemand die u kent en vertrouwt. Dat kan anoniem via de telefoon of online via internet. Maar dat kan ook met uw huisarts of een psycholoog.

Bellen of chatten

Wilt u direct met iemand erover praten? U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met 113.nl: 0900 0113 (5 cent per minuut). Of chatten op de website van 113.nl.

Ook kunt u anoniem bellen naar de Luisterlijn: 0900 0767.

Lotgenotencontact

Het kan helpen om in contact te komen met lotgenoten. Op de website van 113.nl vindt u een forum waar u met lotgenoten over uw gevoelens en gedachten kunt praten.

Professionele hulp

Als u graag professionele hulp wilt, dan kunt u het beste eerst naar de huisarts gaan. De huisarts kan u doorverwijzen naar specialisten, zoals een psycholoog of een ggz-instelling.

Voor naasten en nabestaanden

Misschien maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving, of heeft u behoefte aan steun en hulp. Voor meer informatie over zelfdoding en het delen van zorgen en ervaringen kunt u terecht op de website van 113.nl. U kunt ook zoeken naar hulp bij rouwverwerking.