Home   Onderwerpen   Gezondheid en zorg   Pijnklachten

Pijnklachten

Heeft u vaak pijn op dezelfde plek? Het kan een waarschuwing zijn dat daar iets beschadigd is, of overbelast. Maar het kan ook zijn dat de pijn geen duidelijke oorzaak heeft.

Naar de huisarts

Heeft u veel last van pijn, maak dan een afspraak bij uw huisarts.

Pijn die heftig is, lang blijft of steeds erger wordt zijn extra redenen om naar de huisarts te gaan. Een huisarts probeert te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is en behandelt zo mogelijk die oorzaak. De huisarts kan u ook doorverwijzen naar een andere behandelaar, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, die kan helpen wanneer u pijn heeft bij het bewegen. Eventueel kunt u ook direct bij een fysiotherapeut terecht, zonder verwijzing.

Op Thuisarts.nl kunt u meer lezen over pijnklachten en over chronische pijn.

Omgaan met pijn

Wanneer u veel last heeft van pijn, kan dat lastig zijn in het dagelijks leven. Het kan daardoor ook geestelijk minder goed gaan. De pijn kan bijvoorbeeld zorgen voor frustratie, boosheid, onzekerheid, angst of zelfs depressie. Aarzel niet om dit te bespreken met uw huisarts.

U kunt steun vinden bij belangenverenigingen voor mensen met pijnklachten. Bijvoorbeeld een cursus die u helpt om te gaan met pijn in het dagelijks leven. U kunt ook eens de pijn-toolkit bekijken. Dit boekje geeft informatie en tips voor het omgaan met pijn in het dagelijks leven.

Belangenorganisaties

Er zijn belangenorganisaties voor mensen met (chronische) pijn. U kunt er terecht voor meer informatie en lotgenotencontact.

U kunt ook meer informatie vinden op de website van de samenwerkende pijnpatiëntenorganisaties.

Meer over pijn

Op de website Thuisarts.nl vindt u informatie over allerhande aandoeningen en pijnklachten. U kunt ook zoeken naar informatie over pijn in een bepaald lichaamsdeel.

In de pijnwijzer kunt u informatie vinden over pijn op verschillende plekken in het lichaam en de mogelijke oorzaken.