Mantelzorg en dementie

Zorgen voor iemand met dementie kan heel wat van u vragen. U verzorgt misschien uw vader, moeder of uw partner. U vindt hier tips om omgaan met dementie iets makkelijk te maken. En informatie over de hulp die mogelijk is bij dementie.

Zorgen voor iemand met dementie

Iemand met dementie gaat zich anders gedragen en heeft veel zorg en aandacht nodig. Wilt u weten hoe u hier in het dagelijks leven mee om kunt gaan? Lees dan de tips voor de omgang.

Gratis training omgaan met dementie speciaal voor vrijwilligers!
Ook als vrijwilliger krijg je te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Samendementievriendelijk.nl heeft een gratis training voor vrijwilligers gemaakt.

Aan de hand van deze training leer je hoe je dementie kunt herkennen en krijg je tips & handvatten hoe je beter kunt omgaan met iemand met dementie. De training bestaat uit 4 onderdelen: Herkennen, Geruststellen, Oogcontact maken en Even meedenken. Binnen elk onderdeel krijg je situaties te zien waarin iemand met dementie jouw hulp goed kan gebruiken. Hoe reageer jij?

Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost slechts 10-15 minuten!
Zie voor de gratis training website: www.samendementievriendelijk.nl

Als mantelzorger steekt u veel energie in de verzorging van uw naaste. Het is daarom verstandig om voor uzelf te bepalen welke zorg u wilt geven, en waar u hulp bij vraagt.

Hulp bij de zorg

In de loop van het ziekteproces wordt de zorg voor iemand met dementie steeds zwaarder. Uiteindelijk wordt hij of zij volledig afhankelijk van de zorg van anderen. Zorg ervoor dat u tijdig extra hulp inschakelt, dan kunt u het zelf ook langer volhouden. Denk aan hulp van anderen en diensten ter ondersteuning.